Den søde juletid venter lige om hjørnet – en julehilsen fra Anni Matthiesen

Anni Matthiesen - PR-Foto

De seneste uger har været hektiske på Christiansborg. Den ubudne gæst har igen fået fat landet over, og vi må atter affinde os med at dele af vores frihed er taget fra os. Vores mange gode virksomheder betaler igen en høj pris. Som Venstres turismeordfører er jeg i disse uger særligt opmærksom på vores hoteller, restauranter og forlystelsesparker. Forhåbentlig kan et par uger med afstand og tid med vores nærmeste få smitten under kontrol, så vi kan byde et 2022 i frihedens tegn velkommen.  

For mig giver den søde juletid også anledning til refleksion. Særligt i år, hvor vi har oplevet eksempler på, hvordan vi i hvert fald ikke skal behandle hinanden som mennesker! Ubehøvlede SMS’er har floreret blandt regeringskontorerne under minkskandalen. Er det virkelig sådan, vi taler til hinanden i det her land? Det mener jeg ikke. Det vidner om dårlig ledelse og mangel på medmenneskelighed. Derfor vil jeg opfordre alle til, at vi i denne næstekærlige tid tænker over, hvordan vi selv kan blive endnu bedre til at opføre os respektfuldt overfor hinanden.

Selvom coronaen igen har godt fat herhjemme, har 2021 heldigvis budt på langt mere frihed og samvær end sidste år. Det har givet plads til et bredere politisk fokus, som har båret frugt. Det gælder bl.a. succesfulde spildevandstests fra Eurofins, en ophævet IHN-fri status for vores dambrug og fiskesøer og et justeret byggereglement for frustrerede parter i hele byggebranchen. Jeg følger fortsat op på det hele i det kommende år.

Der tegner sig allerede nu et billede af et travlt 2022 på de politiske front. Regeringen vil oprette 15 nye natur-nationalparker, som går på kompromis med både dyrevelfærd og vores adgang til naturen. De har også lovet en reform af vores sundhedsvæsen, som vi fortsat venter på. Og hvis jeg kender regeringen ret, så bliver der flere ulykker at rette op på. Ikke mindst bliver vi i løbet af året klar over, hvad der egentlig foregik, da statsministeren udstedte en ulovlig ordre om at aflive alle mink i Danmark. Derudover skal vi selvfølgelig følge op på, at de berørte minkavlere får den erstatning, de er berettiget til. Der bliver nok at tage fat på!

I mellemtiden kan julefreden nu sænke sig i vores små hjem landet over. Jeg vil bruge juleferien på at lade batterierne op i familiens skød, så jeg er klar til kamp for mere frihed og flere muligheder i det nye år.

Med de ord vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og godt nytår! skriver Anni Matthiesen

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon