Billund Kommune efterspørger en hjælpende hånd fra pårørende og kontaktråd til omsorgsopgaver

Sydtoftens Plejecenter - Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Plejeområdet er hårdt ramt af medarbejdere, der er hjemme i isolation, og derfor spørger Billund Kommune ekstraordinært om hjælp fra pårørende og kontaktråd til en række omsorgsopgaver.

Smitten af covid-19 stiger fortsat i Billund Kommune. Onsdag var der 295 borgere, som er blevet smittet i løbet af den seneste uge, svarende til 1113 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det kan især mærkes på plejeområdet i Billund Kommune, som ligesom alle andre steder i Danmark lige nu er hårdt ramt af medarbejdere, der er syge eller er nære kontakter til specielt børn, der er syge, og derfor skal være hjemme i isolation skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der nogle dage er meget travlt med at nå alle opgaver, der er nødvendige for, at hverdagen for beboerne på plejecentrene hænger sammen. Sygepleje og plejeopgaver prioriteres naturligvis først, men i enkelte tilfælde kan personalet have svært ved at nå alle ”omsorgsopgaverne” – og dermed være så nærværende for beboerne som ønskeligt.

Derfor spørger Billund Kommune nu – og helt ekstraordinært – om hjælp til udvalgte omsorgsopgaver, hvis området i den kommende tid rammes af ekstraordinært mange sygemeldinger.

Det kan være opgaver som servering af mad, deltagelse i måltidet, servering af kaffe og drikkevarer, praktiske opgaver eller bare at være til stede og yde nærvær til borgerne.

De faglige plejeopgaver vil selvfølgeligt stadig blive varetaget af personalet.

Konkret har Billund Kommune i første omgang rakt ud til pårørende, kontaktråd med videre om muligheden for hjælp i spidsbelastede situationer.

Også hjemmeplejen er udfordret af den udbredte coronasmitte. Her kan det også i enkelte tilfælde blive nødvendigt at omlægge eller forkorte besøg med mere, hvis personalet skulle blive ramt af smitte i højere grad, end tilfældet er lige nu. Skulle det komme dertil, vil de berørte borgere naturligvis få direkte besked