Rejs ud i Europa – hjemmefra

Sava-floden – en af de rejsedestinationerne, som man kan opleve som online-rejsende. Floden løber igennem tre europæiske hovedstæder, Ljubljana i Slovenien, Zagreb i Kroatien og Beograd i Serbien, hvor den løber ud i Donau. - Foto: DEO

Drømmer du om at rejse?

Hver onsdag eftermiddag kl. 14.00-17.00 kan borgere i Billund Kommune nu, helt gratis, rejse med ud i Europa via deres PC, Tablet eller iPad. Her kan de rejse til spændende destinationer som blandt andre Østrig, Montenegro, OL-byen Sarajevo, og Italien.

Rejserne er en del af projektet Rejs med fra din stue – sammen med andre, som oplysningsforbundet DEO står bag. Projektet er udviklet under Covid-19, hvor mange har være forhindret i at rejse ud og opleve verden. Målet med initiativet er at engagere ensomme, især ældre, i ambitiøse online-aktiviteter og at få dem med i blivende fællesskaber – og derfor har Frivilligrådet i Billund Kommune bakket op om projektet, således at Billund Kommune er blevet partner i initiativet. Projektet er støttet af VELUX Fonden skriver Billund Kommunes biblioteker i en pressemeddelelse.

Rejserne foregår online og de kan kun ses live – de bliver altså ikke optaget, da det er en levende aktivitet. Rejserne ledes af kompetente guides, og du møder eksperter, græsrødder og ildsjæle. Det er rigtig nemt at være med. Rejsen benytter en let tilgængelig browserversion af Zoom. Der er udviklet skriftlige pædagogiske vejledninger, en træningssession forud for hver rejse, hvor der også bliver holdt flere telefonlinjer åbne til at hjælpe.

Man tilmelder sig de enkelte rejser via billundbib.dk eller deo.dk/rejser. Inden rejsen får alle deltagere en folder om landet med rejseprogram, navne på dem vi møder, kort over landet, relevante data og inspiration til lokal mad.

Når du er tilmeldt modtager du dagen før rejsen en e-mail med et link til selve rejsen samt en simpel men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Driller det, kan man få hjælp via telefon.

I foråret kan du deltage i 13 rejser, som bliver fulgt op af yderligere 13 rejser i efteråret.

Faktaboks

Rejseprogram forår 2022

 1. januar kl.14-17 Bulgarien
 2. januar kl.14-17 Estland
 3. januar kl.14-17 Kosovo
 4. februar kl.14-17 Sava-floden
 5. februar kl.14-17 Sarajevo
 6. februar kl.14-17 Tyskland
 7. februar kl.14-17 Østrig
 8. marts kl.14-17 Montenegro
 9. marts kl.14-17 Galicien
 10. marts kl.14-17 Polen
 11. marts kl.14-17 Ungarn
 12. marts kl.14-17 Serbien
 13. april kl.14-17 Italien

Tilmelding via billundbib.dk eller deo.dk/rejser