Skoler og institutioner får besøg af Det Flyvende Teater med teaterundervisning og -workshops under projektet ”Super Ole

Det Flyvende Teater i aktion på skoler. Foto: Billund Kommune

I løbet af det første halvår af 2022 vil Det Flyvende Teater tage ud på en række skoler og institutioner i Billund Kommune med projektet ”Super Ole”. I et tæt samarbejde med de unge deltagere vil projektet udforme sig gennem teaterundervisning, workshops, prøver, arbejde med scenografi og teaterproduktion. Til sidst munder alt arbejdet ud i en række forestiller under titlen ”Super Ole” – en forestilling frit efter LEGOs opfinder.

I foråret 2021 blev Billund Kommune sammen med Det Flyvende Teater tildelt støtte fra Statens Kunstfonds Huskunstnerordning til projektet ”Super Ole”. Nu ruller projektet ud på flere af kommunens skoler og institutioner, hvor de unge vil blive inddraget som medskabere og arbejde tæt sammen med en række internationale, professionelle kunstnere skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Med projektet og ansøgningen om huskunstnerordningen har tanken været at indgå et strategisk partnerskab og samarbejde med Det Flyvende Teater om at brede kunst og kreativitet ud til kommunens børn og unge.

”Projektet giver de unge i Billund Kommune muligheden for at snuse til teaterlivet og arbejdet tæt sammen med en række internationale, professionelle kunstnere. Det Flyvende Teater kan med deres ekspertise indenfor særligt teater, medvirke til at gøre børn og unge fortrolige med kunstneriske processer. Herunder teateropsætninger, scenografi, dramaturgi med videre. Kommunen har ikke en lang tradition for samarbejde med professionelle teatre, og derfor giver projektet en spændende mulighed for at give kommunens børn og unge muligheden for at udfolde sig indenfor teatergenren, siger Rasmus Kaufmann, Kultur- og Fritidschef i Billund Kommune.

Bliv din egen superhelt!

Med projektet ønsker Det Flyvende Teater at invitere de yngre generationer ind i teaterets verden og gennem workshops og teaterundervisning med teaterpædagoger og kunstformidlere at arbejde med de unges forestilling om deres egen superhelt – hverdags helt! Om at omdanne hverdagens problemer og udfordringer til ekstraordinære begivenheder!

“De unge får mulighed for at deltage aktivt i øvelser, og under prøverne i maj-juni vil de unge være en slags instruktørassistenter, der giver input til kunstnernes arbejde. De vil ånde teaterluften, som lærlinge gør på værkstedet, hvor de vil blive i stand til at lære at bruge teaterværktøjerne og gribe ind i skabelsen af showet med deres ideer og kreative bidrag i de forskellige involverede sektorer, dramaturgi, regi, musik skuespil og scenografi,” siger Giuseppe Bonifati, kunstnerisk leder af Det Flyvende Teater.

Superhelte-maraton og flere forestillinger til sommer

Alle de involverede klasser og unge grupper inviteres også til en afsluttende ”Superhelte maraton” i juni i Billund by. Selve teaterforestillingen ”Super Ole” præsenteres også i juni i Billund og omegn. På scenen vil være en kendt (og stadig hemmelig) dansk skuespiller og en ung fra projektet.

Fakta

Projektet ”Super Ole” kommer i 2022 ud til blandt andet: Billund Kommunes Museer, Billund Kulturskole, Billund Bibliotekerne, Billund Ungdomsskole, Filskov Friskole, Vorbasse Skole, Lynghedeskolen afdeling Stenderup, Hejnsvig Skole SFO, Vestre Skole SFO, Sdr. Omme Skole SFO, Gaarden Billund og FDF Billund.

Det Flyvende Teater samarbejder desuden med en række lokale aktører blandt andet: Lalandia, Skulpturpark Billund, Fonden Drive, Culture Shift m.fl.

Projektet involverer en række internationale, professionelle kunstnere:

  • Den italienske instruktør og kunstnerisk leder af Det Flyvende Teater Giuseppe Bonifati
  • Den italienske dramatiker Roberto Cavosi
  • De ungarske scenograf og creative producer Csaba Antal og Linda Sugataghy
  • De italienske teaterpædagoger Anna Penati og Marco Zavarise
  • Den italienske komponist/musiker Maestro Claudio Passilongo

Den tyrkiske kunstformidler Cuneyt “Kenneth” Pala

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon