Containere til småt brændbart forsvinder fra februar måned

PR-Foto: Billund Kommune

Opdateret den 17. januar 2022 med link til digital sorterigsguide.

Fra februar sløjfer alle fem genbrugspladser i Billund Kommune containeren til småt brændbart. Vi kan nemlig genanvende omkring halvdelen af det affald, som i dag ender til forbrænding i småt brændbart.

Vi skal genanvende mere og forbrænde mindre. Sådan lyder det fra Billund Kommune, som fra februar siger farvel til ”Småt brændbart”. Det er nemlig nødvendigt, at vi bliver bedre til at sortere, når vi skal genanvende mere.

”Meget af det affald, som i dag ender til forbrænding i småt brændbart, kan vi genanvende og bruge til produktion af nye produkter, hvis det bliver sorteret rigtigt. Det er enormt ærgerligt, når ressourcerne går tabt. Derfor sætter vi nu ind på genbrugspladserne,” siger leder af genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov.

Andre kommuner har gode erfaringer med at skifte ”Småt brændbart” ud med ”Rest efter sortering”. I Vejle og Give er mængden af affald, der bliver sendt til forbrænding, næsten halveret. Medarbejdere i Billund Kommune har besøgt genbrugspladsen i Middelfart, som har oplevet samme tendens. Derfor sætter Billund Kommune nu også ind for at gøre det nemmere at sortere rigtigt.

”Med det nye navn ”Rest efter sortering” vil vi signalere, at man først skal sortere alt affald ud i de rigtige containere. Kun hvis vi har noget tilbage, efter vi har sorteret, kan vi smide det i den nye container,” siger gruppekoordinator for affaldsgruppen i Billund Kommune, Stina Andkjær Edlefsen.

 

Det skal være nemt at være grøn

På de store pladser i Billund og Grindsted sker ændringen allerede 1. februar. På pladserne i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov sker det fra midten af februar.

Navnet er kun en del af de nye tiltag. For at gøre det nemmere at sortere, bliver der også rykket lidt rundt på pladserne. Genbrugspladserne sætter borde op foran ”Rest efter sortering”, hvor man kan sortere. Man vil også kunne få mere hjælp i perioden, efter de nye skilte er sat op.

”Det skal være nemt at sortere rigtigt, og man skal vide, at man gør en forskel. Så gør det heller ikke noget, hvis vi oven i det kan gøre det til en god oplevelse at besøge os,” siger leder af genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov.

Nye skilte med billeder og information ved udvalgte typer affald skal gøre det mere overskueligt at sortere.

Der kommer senere en digital vejledning til at sortere på, på kommunens hjemmeside, så man får pakket traileren rigtigt, inden man kører hjemmefra

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon