Byråd i Billund Kommune skifter navn til kommunalbestyrelse

Foto: René Lind Gammelmark

Fra 1. januar 2022 tituleres byrådet i Billund Kommune i stedet kommunalbestyrelsen. Det skal signalere, at kommunalbestyrelsen er en professionel bestyrelse, som favner hele kommunen.

Det er ikke kun ansigterne i byrådet, der blev skiftet ud med virkning fra 1. januar. Navnet på forsamlingen af de folkevalgte politikere skal vi også vænne os til at kalde noget nyt. Byrådet hedder nu kommunalbestyrelsen skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

”Man kunne mene, at det blot er et spørgsmål om ord, men ord har det også med at forme nye virkeligheder. I bund og grund betyder de to ord det samme. Men for mig personligt ligger der en styrke i, at vi nu tager os opgaven på os som den professionelle bestyrelse, vi er valgt til at være,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Udover et signal om professionalitet, så signalerer navnet også, at kommunalbestyrelsen arbejder for hele kommunen og ikke kun byerne, som ’byråd’ ellers kan indikere, forklarer Stephanie Storbank.

”Vi skal hjælpe hinanden med at komme højt op i helikopteren og se det overordnede billede og det lange perspektiv, samtidig med at vi skal huske hinanden på, at det ofte er i det små og enkle, at muligheder viser sig, og udfordringer bliver tydelige.”