DFT leder efter gammelt legetøj og to unge skuespillere

Super ole-projektet er lige begyndt, og instruktøren Giuseppe Bonifati og scenografen Csaba Antal leder efter gammelt legetøj og to unge skuespillere

Blandt de forskellige aktiviteter for at forberede banen for Det Flyvende Teater, udover det vigtige projekt i Billund Lufthavn, afsætter teatret det første halvår i 2022 til ungdommen i Billund Kommune med den originale teaterproduktion med titlen Super Ole, en frit inspireret hyldest til Legos opfinder Ole Kirk Christiansen, som vil blive vist i uge 25 i Billund Centret. Hovedformålet med projektet, som vandt en Huskunstnerordning hos Statens Kunstfond i samarbejde med Billund Kommune, er at slå rødder for Det Flyvende Teater i Billund blandt de yngre generationer. Projektet er et tæt fælles samarbejde mellem unge i Billund og 10 internationale professionelle kunstnere fra Danmark, Italien, Ungarn og Tyrkiet Skriver de i en pressemeddelelse.

Gruppen har lige startet turen på skoler med instruktør Giuseppe Bonifati, creative producer Linda Sugataghy og scenograf Csaba Antal. Ombord på Kunstbulancen har de tre besøgt skolerne i Billund og omegn for at inspirere de unge og for også at få vigtige inputs fra dem, som vil blive brugt i forestillingen i juni. Forestillingens tekst er specielt skrevet af den italienske dramatiker Roberto Cavosi til Det Flyvende Teater.

PR-Foto: Det Flyvende Teater

Roberto Cavosi fortæller:
Da Giuseppe Bonifati fortalte mig, at han skulle flytte til Billund for at etablere et teater og fik den idé til temaet for forestillingen om Legos opfinder, kunne jeg kun blive glad og entusiastisk for disse nyheder, og at han ønskede at involvere mig i dette arbejde. At bygge med klodser er lidt ligesom at bygge med ordene, dramaturgien, for showet. Så det gjorde jeg!

Den italienske dramatiker Roberto Cavosi og instruktøren af ​​showet Giuseppe Bonifati, leder af Det Flyvende Teater, arbejdede sammen for mange år siden på den italienske nationale radio på et program skrevet af Roberto og andre teaterforestillinger, da Giuseppe endnu var en meget ung skuespiller. Nu er det Roberto, der er involveret som forfatter, og Giuseppe instruerer.

Giuseppe Bonifati Fortæller:
Vi ville debutere sidste år med Super Ole, men vi havde så travlt, at jeg bad Roberto Cavosi, virkelig en af ​​de bedste moderne dramatikere i Italien om at skrive teksten, eftersom vi i 2021 havde 8 projekter med Det Flyvende Teater! Plus en flytning, og brylluppet! Det er første gang, jeg beder andre om at skrive en dramaturgi, ellers har jeg også altid gjort det, da jeg også er dramaturg. Men agtelsen for Roberto er stor, og jeg er meget glad for resultatet!

 Showet handler om den unge Simon, der har mistet sine forældre og ikke længere kan tale. Sammen med hjælp fra sin usynlige ven og superhelt Super Ole og så med brug af fantasi og kreativitet vil han komme til at tale igen…

Vi vil meget gerne involvere to unge fra projektet i den professionelle teaterforestilling i juni. De skal på scenen med en professionel og kendt dansk skuespiller, hvilket vil blive offentliggjort meget snart. Vi har lige fortalt det på skolerne, og vi har allerede modtaget en interessemelding i denne samme uge. De næste møder med de tre teaterpædagoger vil starte med en første abc af teaterviden. Jeg startede som 13-årig i scenekunstverdenen: jeg var danser, siden jeg var otte år. Jeg kan ikke se, hvorfor et ungt menneske i Billund ikke kunne finde på at stræbe efter at blive skuespiller eller instruktør i fremtiden. Glad for at kunne lægge grunden til det, til en drøm, der også godt kan være… Et muligt arbejde i fremtiden?
Vi vil også gerne give en pris til en ung for den bedste idé til scenografien. Vi modtog så gode idéer i denne uge, at det er svært at vælge kun én, så vi besluttede at integrere disse ideer og tegninger i videoscenografien af ​​showet. Så på en måde er alle vindere! Så vi må se, hvem vil vi give præmien til i foråret… Men vi har nogle idéer!

Scenografi for forestillingen, vil blive realiseret af den anerkendt scenograf Csaba Antal fra Ungarn.

Send os jeres legetøj, og vi integrerer det i scenografien. Hvis du har et stykke legetøj, som keder dig, kan du se det på scenen til forestillingen. Det tjener forestillingen og din distraktion… Alt for dig!

 

Hvad vil være de første ord, barnet Simon vil være i stand til at sige?

 Sæt kryds i kalenderen og kom og se showet i uge 25 i juni, siger en smilende teaterinstruktør Giuseppe Bonifati. Dette er et show skabt specielt til Billund og inspireret af Billund. Du må ikke gå glip af det.

PR-Foto: Det Flyvende Teater

  

Fakta:

Giuseppe Bonifati og Linda Sugataghy.
Teaterinstruktør og creative producere bag Det Flyvende Teater. De har præsenteret deres kunst og forestillinger på teatre, gallerier, museer og kunstfestivaller af international betydning i Italien, Danmark, Frankrig, Costa Rica, Polen, Bosnien-Herzegovina, Ungarn, Venezuela, Bulgarien, Slovenien, Serbien, Makedonien, Kroatien, Iran, Brasilien, Spanien, Israel, Indien, Rusland m.fl. og de har modtaget forskellige internationale priser. De bor i Billund, hvor Det Flyvende Teater har sin  base i Billund Centret.

 

Csaba Antal

Ungarsk fødte Csaba Antal studerede scenografi i Prag hos Joseph Svoboda og fortsatte derefter sine studier i Paris på Sorbonne. Han blev kunstner i residens på Katona Jozsef-teatret i Budapest. Antal har været medlem af Unionen af europæiske teatre siden grundlæggelsen. Csaba Antal arbejdede for teatre som Comédie Française, Théâtre de l’Odeon i Paris, Théâtre National de Strasbourg, Piccolo Teatro di Milano, Fondatio Teatre Lliure i Barcelona og Badisches Staatstheater Karlsruhe i Tyskland.

Roberto Cavosi

Skuespiller, dramatiker, instruktør, manuskript-, radio- og tv-forfatter. Han har skrevet stykker og tv- og radiomanuskripter i næsten tyve år. Han er lektor ved IUAV Universitet i Venedig. Roberto Cavosis stykker er produceret af de mest prestigefyldte teatre i Italien, herunder en række Teatri Stabili (statsfinansierede teatre) i Bolzano, Friuli Venezia Giulia, Rom, Veneto, Palermo og Franco Parenti-teatret i Milano. Internationalt er hans arbejde iscenesat i Frankrig og Belgien.