Maria Lund har haft “Vinder-Liv i 10 år”

Maria Lund - Foto: René Lind Gammelmark

37-årige Maria Lund har sin egen virksomhed “Vinder-Liv” hjemme i  privaten ovenpå Guldsmedens forretning i Grindsted.

Starten på det hele
Maria startede i 2012 hjemme i forældrenes kælder på Brinken i Grindsted.  Maria havde været på en udenlandsrejse, hvor hun rejste Mellemamerika igennem – en slags højskole. Det var sjovt. Vi gik i skole, men der var også tid til alt muligt andet. Det betød, at da Maria efter 4 måneder kom hjem igen, havde hun taget 20 kg. på. De 20 kg. ville Maria jo gerne af med, men hun synes det var lidt interessant, hvor hurtigt man kunne tage på, kontra hvad det krævede at komme af med dem igen. Interessen begyndte at komme der, fortæller Maria Lund

Maria Lund – Foto: René Lind Gammelmark

Uddannelse som kostvejleder
Maria blev uddannet som kostvejleder. Det var ren og skær interesse, og Maria syntes, det var vildt spændende at lære noget om det. Hun fik samtidig ideen til at prøve at få nogle klienter ind og startede derfor op i fritiden – samtidig med hun havde arbejde. Det var meget spændende, og Maria fik lyst til at udvikle det mere, og da hun altid selv har været meget interesseret i træning, faldt det hende naturligt at tage uddannelsen som fitness-instruktør. Herefter var det personlig træner uddannelse og løbetræner uddannelse, hun fuldførte.

Trappede ned med arbejdet
Stille og roligt fik hun flere klienter, og trappede derfor stille og roligt ned på hendes arbejde. Hun tog det stille og roligt og nød det som hobbyarbejde. Maria har været i restaurationsbranchen i mange år, inden hun i 2014 – da MAGION startede – blev ansat der. Her var hun personlig træner og hold-instruktør, samtidig med hun havde sit eget firma.

Fik datter
I 2015 Maria fødte en sund og rask datter, og mens hun var på barsel, bestemte hun sig for at starte op på fuldtid med “Vinder-Liv”. Indtægterne fra hendes eget firma var efterhånden større end det via hendes lønmodtagerjob, så derfor besluttede Maria sig for at gå all-in. Det har Maria aldrig fortrudt.

Startede op med bootcamps
Maria startede op med at tilbyde bootcamp forløb oveni det personlige, hvilket blev en stor succes. Det har Maria fortsat med lige siden – primært i sommerperioden – hvis da ikke Maria har kunnet finde en lokation til at træne indendørs om vinteren.

Uddannet massør
Maria har også uddannet sig som massør, i 2016/2017 – og senest uddannet sig til Idrætsskade terapeut. Derfor har Maria også en stor tilbudspalet, der kan kombineres.

Min kundekreds er meget lokal, og det er det, jeg lever på. Jeg kender byen og har boet her siden, jeg var to år, lige med et afbræk på 6 år pga. studier og min daværende kæreste, siger Maria. 

Maria Lund – Foto: René Lind Gammelmark

Træt af Corona
Maria er kommet der til, hvor hun hviler i det med virksomheden og nyder det, men hun er træt af Corona. Det har været op og ned med nedlukning og stress faktor, men jeg er kommet godt igennem.

Længere sygdomsforløb

Maria Lund har været igennem et længere sygdomsforløb i 2018. Det er imponerende så godt, jeg er kommet tilbage efter det, fortæller Maria. Jeg var igennem et fertilitetsforløb for at få barn nummer to, blev stoppet med masser af hormoner igennem et år. Det medførte to blodpropper i hjernen.

En helt almindelig fredag morgen, hvor jeg skulle afsted med datteren i dagpleje, taber jeg en kop ud af hånden. Jeg tænkte: det var da underligt, men jeg er jo nok bare lidt klodset. Så jeg slog det lidt hen. Datteren begynder at tale til mig, og da jeg svarer, kunne jeg godt høre, det var lidt noget vrøvl, jeg får sagt. Jeg vidste godt, hvad jeg ville sige, men kunne ikke få det sagt rigtigt. Jeg satte mig ind i sofaen, og min daværende mand spurgte mig om, hvad der var galt? Jeg fik ham gjort opmærksom på, at jeg ikke kunne sige noget, og han ringede straks efter en ambulance. 

Ambulancen kommer, og jeg bliver kørt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor jeg blev indlagt. Dagen efter bliver jeg sendt hjem med det sygehuset tror, er en forbipasserende blodprop. Mandag morgen bliver jeg så ringet op fra sygehuset, som beder mig og min mand om at komme ned på sygehuset igen, fordi de har fundet noget på scanningen.

På sygehuset får jeg besked på, at de ikke har oplevet noget lignende. Du er 34-år gammel, men vi kan se på din MR-scanning, at der sidder to gamle propper, der er mere end to dage gamle. De er ikke fra i fredags, så de må skyldes noget andet. Derfor fik jeg også besked på, at jeg måtte forvente at se frem til et længere udredningsforløb

Medfødt hjertefejl
Efter en masse forskellige undersøgelser finder lægerne ud af, at Maria er født med en hjertefejl. Maria har hul mellem venstre og højre hjertekammer. Hun bliver så sendt til Skejby Sygehus, hvor hun får hullet lappet. 

Blodpropper på vener og arterier
Sandsynligheden for at Maria med hendes unge alder og med hendes helbredstilstand generelt er der 0,01% for, at det skulle ramme hende, men det gjorde det. Det tog et lille år inden Maria var helt klar. De første 3 uger var hun fuldtidssygemeldt, men måtte starte stille og roligt op igen.

Meget taknemmelig for klienternes opbakning

Jeg er meget taknemmelig for, at mine klienter er blevet hos mig, både efter min sygdom, men også efter Corona. Det er jeg både glad og taknemmelig for, siger Maria.

I klinikken gør hun meget for at undgå Corona, og har heller ikke været ramt af det endnu, men hun erkender, at på et eller andet tidspunkt, så kan hun jo risikere, at også hun bliver ramt, og at hun så må holde klinikken lukket i en uges tid.