Dorte og Jan har solgt Omme Å Camping til Klaus Sønderup

Fra venstre Jan og Dorte Nielsen og til højre Klaus Sønderup - Foto: René Lind Gammelmark

Dorte B. Nielsen og hendes mand Jan Nielsen har solgt deres campingplads – Omme Å Camping pr. 1. marts 2022 til Klaus Sønderup.

11 år som indehaver af Omme Å Camping
Da parret købte pladsen for 11 år siden, var det planen at de efter 10 år skulle videre og prøve noget nyt. Dorte B. Nielsen var teamleder på Pædagogisk – psykologisk rådgivning (for støttepædagogkorps) i Varde Kommune. Jan var og er stadig pedel på Grindsted Gymnasium & HF. Dorte skulle passe campingpladsen, mens Jan fortsatte på Gymnasiet. Parret bor i Ansager, og havde sat huset til salg, men pga. finanskrisen blev det ikke solgt. Parret har beholdt huset, som de så har brugt som vinterbolig, når campingpladsen har været vinterlukket. De har løbende gået og fået lavet lidt ved huset, så nu er de flyttet “hjem” igen.

Campingpladsen blev sat til salg i 2016
Campingmægleren, som er specialiseret i salg af campingpladser, havde smidt en flyer i postkassen på Omme Å Camping, og den så Dorte. Hun og Jan havde jo på forhånd aftalt, at pladsen skulle være et tiårigt projekt, og derfor kontaktede de mægleren, og arbejdet med at sælge pladsen blev startet.  Campingmæglerne, der drives af Tina og Jan Sisseck fra Hillerød, har stået for salget.

Der har være mange, som har været interesseret – både fra lokalområdet og folk længere væk fra. Mange troede, at man kunne leve en hel familie af sådan en plads, men det kan man ikke.

Dorte og Jan Nielsen havde inden salget til den nye ejer, Klaus Sønderup, haft en byggesagkyndig til at lave nye tegninger og ajourføre det hele, så alt er fuldt opdateret på papirerne inden overtagelsen.

Fra venstre Jan og Tina Sisseck, Dorte og Jan Nielsen og til højre Klaus Sønderup- Foto: René Lind Gammelmark

Klaus Sønderup overtager campingpladsen pr. 1. marts 2022
Han er 62 år – kommer oprindelig fra Silkeborg – og har boet på Sjælland, men de sidste halvandet år har han været forpagter af Velling Koller Camping og Vandrehjem, hvor han stopper den 31. marts 2022.

Sidste forår var han i Sdr. Omme for at se på campingpladsen, men turde ikke slå til på grund af situationerne med Corona. Det var en særdeles flot vedligeholdt plads, der tiltalte ham meget. Omme Å Camping ligger flot ned til åen. Klaus er uddannet som serviceøkonom indenfor Hotelbranchen. Det er en slags overbygning indenfor hotel og restaurationsbranchen. Han tog hotelspecialen, og har arbejdet en del på hoteller og på et vandrehjem.

Det er en fordel at campingpladsen har vinterlukket, for Klaus har børnebørn, der bor i København, og når pladsen er vinterlukket, har han lettere ved at komme med toget over og besøge dem, uden at man skal have afløsere på pladsen.

Under interviewet citerede Klaus en anden person, der havde købt en skov. Manden fik at vide, at det ikke var lønsomt, hvortil han svarede: “Det skal ikke være lønsomt – det skal være morsomt”. Det er den samme indgangsvinkel, Klaus har til pladsen.

Ikke kun fastliggere
Der er 15 fastliggere, og der må godt komme et par stykker mere, men det er en plads, hvor der kommer mange turister. De seneste par uger har det været Klaus, der har modtaget alle e-mails til pladsen, og der har været en hel del forskellige, blandt andet en hollænder, en tysk familie og en ny fastlægger.

Glæden ved, at der kommer nogen udefra, er, at der kommer noget afveksling, og man møder nye mennesker.

Fremtidsplaner
Klaus Sønderup har en plan – for, når han bliver 70, så er det ikke sikkert, han skal have campingpladsen længere, men det vil tiden vise. Klaus fortæller, at han jo selv skal styre, hvilke opgaver han selv skal løse, og hvilke opgaver han vil købe hjælp til.

 

Tilbuddet gælder til den 13. februar 2022