Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn kommer til Grindsted

Grindsted er blandt værtsbyerne, når Kids Tour tager rundt i landet i år. - Foto: Mick Friis

Spænd cykelhjelmen og sus afsted på cyklen, når Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Grindsted lørdag den 21. maj.

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Grindsted i år. Billund Kommune har nemlig valgt at bakke op om cykelløbet og blive værtsby for cykelbegivenheden. Kids Tour lægger vejen forbi Grindsted lørdag den 21. maj, hvor der inviteres til en dag fyldt med cykelsjov og aktiviteter for hele familien.

”I Billund Kommune har vi visionen om Børnenes Hovedstad, hvor vi mener, at børn lærer bedst gennem leg. Det er vigtigt, at børn oplæres i at begå sig sikkert i trafikken, og med Kids Tour får vi netop mulighed for, at børn kan lære om trafiksikkerhed på en sjov og legende måde. Derfor er det helt oplagt, at Grindsted er værtsby i år, og vi håber, at børn og børnefamilier fra hele kommunen vil deltage i en festlig dag i Grindsted midtby,” udtaler Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og kulturudvalget i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Fokus på trafiksikkerhed og sunde værdier
Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og afholdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På eventpladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler i Trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.

”Med Kids Tour kommer børnene ud og oplever glæden ved at motionere og være aktive sammen. Vi er så spændte på at komme ud til en masse kommuner i Danmark endnu en gang, og så er det jo ekstra sjovt at komme ud på cyklen i år, nu hvor Tour De France lægger vejen forbi Danmark”, siger Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Grindsted er blandt værtsbyerne, når Kids Tour tager rundt i landet i år. – Foto: Mick Friis

Info om Kids Tour

  • Kids Tour kommer til Grindsted lørdag den 21. maj
  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, en goodiebag og et diplom, når målstregen er krydset
  • Eventpladsen har åbent fra kl. 10 til 15
  • Der vil før, unde og efter løbet være forskellig underholdning og aktiviteter for børn
  • Kids Tour afvikles på en sikker afspærret rute i Grindsted midtby
  • Prisen pr. barn er 75,- kr.
  • Læs mere og tilmeld dit barn på www.kidstour.dk

 

Om Børneulykkesfonden
Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut – hele døgnet.
Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. Læs mere på www.børneulykkesfonden.dk