Stærk seniordebut af Siv

Siv Bertelsen - Foto: René Lind Gammelmark

Satte ny bedstetid efter coroaen
Selv om hun mod sædvane ikke vandt, tog Grindsted-løberen Siv Bertelsen, 15, hul på den stærkt corona-forsinkede indendørs sæson i nøjagtig samme stil som i de crossløb, hvor hun hidtil har udmærket sig i vinterens løb. Ved seniorstævnet Odense Indoor løb feltets næstyngste løber efter en forsigtig start sig frem til en sikker femteplads i ny personlig rekord 2.20,89 min. på 800 m., knapt to sekunder hurtigere end hendes hidtil bedste og langt foran nærmeste konkurrent, men blot 78 hundrededele af et sekund efter nr. fire, en tre år ældre københavner.

Det var første gang, Siv stillede op ved et seniorstævne. Før løbet var hun blot rangeret som nr. syv og måtte derfor nøjes med en plads i anden startrække på den snævre indendørs bane på inderkredsen af Odense Cykelbane. Men hun var en af blot to – og den højst placerede, som satte personlig rekord. Og for første gang nogensinde lykkedes det Siv at slutte af med den sidste af de 200 m. lange runder som den hurtigste af de fire. På nær løbets nr. to noterede samtlige løbere årsbedste eller personligt bedste indendørs, så niveauet var højt.

 

Danmarks næstbedste – blandt ældre konkurrenter
For de fleste var stævnet vigtig kvalifikation til de danske seniormesterskaber sidste weekend i denne måned. Atletikklubben Hedens unge trumfkort venter dog til de danske ungdomsmesterskaber første weekend i marts. Her overvejer hun, hvilke distancer hun skal vælge på de to mesterskabsdage i Skive. På alle tre mellem- og langdistancer, 800, 1500 og 3.000 m., rangerer Siv – den absolut yngste i feltet, uanset hvilken distance hun vælger – som Danmarks næstbedste blandt de 16-17 årige piger.

800 m var den første distance, Siv blev dansk ungdomsmester på, som blot 13-årig i klassen for 14-15 årige for næsten halvandet år siden. Men siden har hun blot løbet distancen to gange før rekordløbet i Odense, især på grund af de lange coronapauser i begge de mellemliggende sæsoner.

I mellemtiden blev hun i fjor dobbelt dansk mester på bane, på både 1.500 og 3.000 meter samt i december i cross skriver Atletikklubben Heden i en pressemeddelelse.