Kalder alle børn i hele verden: deltag i Children’s General Assembly

PR-Foto: CoC (Emil H. Jakobsen)

Children’s General Assembly giver igen børn fra hele verden mulighed for at dele deres mening om fremtiden

Børn fra hele verden inviteres nu til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Til september får 80 børn af forskellige nationaliteter, køn, aldre og samfundslag igen mulighed for at bruge deres stemmer til at hjælpe med at løse de udfordringer, de ser, for at sikre vores fælles fremtid. Children’s General Assembly er arrangeret af Capital of Children i Billund, som også åbner dørene for, at børnene kan præsentere deres skarpe budskaber til deltagerne ved FN’s 76. Generalforsamling i New York skriver Capital of Children i en pressemeddelelse.

“Brug flere penge på uddannelse end på våben. Skab vækst for alle – ikke kun nogle få udvalgte”. Det var blot to af mange klare budskaber, som 80 børn fra hele verden præsenterede til Children’s General Assembly i 2021. 

Børn over hele verden konfronterer verdens ledere 
80 børn mellem 10 og 17 år får nu mulighed for at deltage i Children’s General Assembly 2022 – en seks måneder lang udviklingsproces, der slutter med September Summit. I løbet af Children’s General Assembly 2022 vil børnene arbejde sammen i digitale workshops for at diskutere og udvikle deres anbefalinger til de aktiviteter, de mener vil løse de mest kritiske globale problemer. Anbefalingerne vil blive præsenteret på September Summit og desuden blive formidlet til statsoverhovederne ved FN’s 76. Generalforsamling, som finder sted et par dage senere i New York. 

Der er åbent for ansøgninger fra den 17. februar 2022 til den 13. marts 2022. 

Giv børnene en stemme 
Capital of Children, som arrangerer Children’s General Assembly og September Summit, ser frem til at give engagerede børn fra alle dele af verden mulighed for endnu en gang at give udtryk for deres holdninger. 

”Vi ved alle, hvor vi skal henvende os for at høre voksnes diskussioner om verdens problemer”, siger Charlotte Sahl-Madsen, administrerende direktør i Capital of Children. “Children’s General Assembly blev startet for, at børn kunne give deres synspunkter til kende i disse debatter. Vi er stolte over at give dem muligheden for at mødes og skabe løsninger”. 

Børnene skal samarbejde i seks måneder i virtuelle workshops om problemerne og udfordringerne. Børnene bestemmer selv, hvilke emner de vil arbejde med, og uddannede facilitatorer i læring gennem leg og samskabelse vil hjælpe børnene med at skabe det fælles manifest. 

Fortjener at blive hørt verden over  
“Det var en fantastisk og tankevækkende oplevelse at høre børnenes centrale observationer, løsninger og holdninger til verdens udfordringer”, siger Sydafrikas ambassadør i Danmark, SMrs. Fikile Sylvia Magubane, som deltog i September Summit sidste år. “Børnene bidrog med deres nye og nødvendige perspektiver”. 

Synspunktet støttes også af Mogens Lykketoft (tidligere minister, medlem af Folketinget og formand for FN’s 70. Generalforsamling), som var vært for Children’s General Assembly sidste år. Han opfordrer på det kraftigste sine kolleger blandt verdens ledere til at lytte til børnene. 

“Jeg ved, at statsoverhoveder, regeringer og andre delegerede ved FN’s Generalforsamling bekymrer sig om børn og unge”, siger Mogens Lykketoft. ”De delegerede har dog brug for meget bedre information om, hvad der er vigtigst for den næste generation. Children’s General Assembly vil inspirere medlemmer af FN’s Generalforsamling og åbne deres øjne for børnenes perspektiv på de komplekse udfordringer, menneskeheden står over for”. 

En række forslag vil blive gennemført
September Summit afholdes den 13. til 15. september i Billund, Danmark. Børnenes engagement stopper dog ikke her. Capital of Children har planer om at implementere et par af de udvalgte forslag i månederne efter September Summit. 

Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank (V) siger:
Vi er meget stolte af, at vi nu kan fortsætte sidste års succes med at invitere børn fra hele verden til Børnenes Topmøde her i Børnenes Hovedstad. I 2022 vil det også blive muligt for mange flere lokale børn at blive involveret. Børnenes Topmøde medførte sidste år omtale af Billund i hele verden. Bogstavelig talt. Foruden at være et konkret eksempel på, hvordan vi samskaber med børn, tror vi også på, at vi kan tiltrække både flere turister og nye borgere. Vi bringer børn fra hele verden sammen og udvikler via samskabelse, leg og læring forslag til verdens ledere. Et arrangement af denne størrelse, der tiltrækker global interesse, viser også hvad der sker, når 13 stærke lokale virksomheder og organisationer bakker op om visionen om Børnenes Hovedstad.”

FAKTA:

Capital of Children opfordrer alle børn inden for alderskriterierne til at søge uanset køn, religion, oprindelsesland eller etnicitet. 

Kriterier

 • Børn skal være mellem 10-17 år 
 • Skal have gode engelskkundskaber, både mundtligt og skriftligt 
 • Adgang til computer samt stabil internetforbindelse 

Du får også brug for 

 • Venlighed mod verden
 • Åbenhed
 • Modenhed 
 • Et ønske om samarbejde  

Praktisk information 

 • Du kan indsende din ansøgning til Children’s General Assembly 2022 fra 17. februar til 13. marts 2022. 
 • De udvalgte deltagere vil blive informeret i marts 
 • Deltagerne vil blive inviteret til onlinemøder og workshops fra april til september 2022 
 • Børnene vil blive inviteret til at deltage fysisk ved Children’s General Assembly i Billund, Danmark fra den 13. til den 15. september. 

Sikkerhed 
Børnene vil blive beskyttet grundigt under hele Children’s General Assembly. 

Sådan ansøger du 
www.capitalofchildren.com/assembly/apply 

Om Children’s General Assembly: 

Children’s General Assembly er skabt af oganisationen Capital of Children og mange andre samarbejdspartnere i Børnenes Hovedstad, Billund. Alle børn og unge mellem 10 og 17 år kan deltage i topmødet uanset køn, nationalitet, religion eller funktionsnedsættelse. 

Ansøgning kan ske via www.capitalofchildren.com/assembly/apply 

Under møderne arbejder verdens børn sammen om at skabe deres forslag til løsninger, som de efterfølgende skal levere til verdens ledere ved FN’s Generalforsamling i New York. 

Om Capital of Children: 
I tæt på hundrede år har Billund haft særligt fokus på børn, og i elleve år har man haft en vision om at gøre Billund til børnenes hovedstad. I Billund lærer børn gennem leg og er kreative verdensborgere. 

I dag står verden over for klimaforandringer, økonomiske kriser og en lang række andre udfordringer. Capital of Children ønsker at give børn de bedste forudsætninger for fremtiden og forberede dem til nye former for job og teknologier. 

Hele Billund er samlet om visionen; det er ikke for sjov, det er for fremtiden. En fremtid, der er klogere, sjovere og mere menneskelig – hvis bare vi tør lytte til dem, der skal vokse op i den. 

Læs også på: www.capitolofchrildren.com/assembly