Lars og Dennis er nu klar til udlejning af nye lejligheder i Sdr.Omme

Foto: René Lind Gammelmark

Lars Mølgaard Christensen og Dennis Lauridsen har kendt hinanden i mange år. For godt 9 år siden begyndte de at sælge fyrværkeri sammen. Samarbejdet førte yderligere til, at de i februar 2020 startede firmaet LD Udlejning op sammen i det gamle autolakereri på Vestergårdsvej 9 i Sdr. Omme.

De startede med at købe en lift efter, at Peter Hansen havde solgt Sdr. Omme Lift & Maskinudlejning. Folk skulle køre langt for at hente/leje maskiner.

I takt med at vi selv skulle bruge forskellige maskiner, har vi købt, og disse maskiner flyttede vi efterfølgende over i det nye selskab LD Udlejning. Vi har udvidet med flere forskellige maskiner, lyder det fra Lars og Dennis.

Vi fik en god start, for kort efter åben hus arrangementet kom Corona, og folk gik hjemme. Det betød, at der var rift om de forskellige maskiner, vi havde til udleje, og vi må sige, at det går faktisk ret fornuftigt med udlejningen nu. Folk kender os efterhånden, fortæller Lars og Dennis til Netavisen Grindsted.

Udlejning af lejligheder
Vi købte nogle lejemål i Sdr. Omme, da der var en udlejer, der gerne ville af med nogle bygninger – og så slog vi til, fortæller Lars Mølgaard Christensen. LD Udlejning fik henvendelse fra én der manglede nogle kontorlokaler, hvilket førte til, at vi kom i kontakt med ejerne af bygningen på Hovedgaden 15. Her er der i huset forskellige erhverv, blandt andet en et bageri, et møbelhus, Midtbank/Handelsbanken, en tøjbutik, en skobutik og en frisør.

Bygningen trængte til en meget kærlig hånd, da der var ikke udført vedligehold på bygningen de senere år. Lars og Dennis blev enige med ejerne (fra Herning red.) af bygningen, at de skulle købe den, og det gjorde de så. Efter en ihærdig indsats gennem de seneste 2 år, er bygningen nu klar med alle lejligheder.

Åbent hus arrangement
Der er således 7 lejligheder samt 2 erhvervslejemål i bygningen, hvoraf kun 3 lejligheder og 1 erhvervslejemål er ledige. Vi har ikke gjort noget for at få lejet ud, da vi først ville være helt færdige med lejlighederne inden, vi ville gå i gang med udlejningen. Vi har haft nogle, der selv har taget kontakt til os, mens vi har været i gang med renoveringen, fortæller Lars og Dennis til Netavisen Grindsted. Nu er vi ved at være færdig med at renovere, så derfor holder vi et åben hus arrangement den 4. marts fra kl. 13.00 til 17.00. Vi serverer en øl eller en sodavand, så folk i byen kan komme forbi og se det færdige resultat. Der er for øvrigt mange, der har været forbi undervejs. 

Næsten 1 million er brugt på facaderenovering
Både Lars Mølgaard Christensen og Dennis Lauridsen bor i hver deres nyrenoverede lejlighed sammen med deres familier. Lejlighederne er blevet behørigt renoveret med en 100 mm. udvendig isolering med efterfølgende overfladebehandling. Det har været dyrt, men vi føler vi har fået lavet en flot bygning, fortæller Lars og Dennis. Vinduerne er med 3-lags lydisoleret glas. Der er blandt andet HTH-køkkener i lejlighederne. Der er sat hegn op udenom bygningen og med dørtelefon til alle lejemålene, så man kan sikre sig, hvem der kommer ind. I og med at lejlighederne er gennem isoleret, vil udgifterne til varme jo også være overskuelige.

Lars Mølgaard Christensen og Dennis Lauridsen fortæller, at det ville have været billigere at vælte den gamle bygning for derefter at bygge noget nyt, men det var ikke det, de valgte. Den gamle bygning har nemlig derved bevaret sin helt egen sjæl. 

Fællesareal i kælderen
I kælderen er der etableret nogle fællesrum med køkken, toilet og plads til borde mv. Det er for, at beboerne i lejlighederne kan bruge det, når de f.eks. får mange gæster og lignende.

Vi glæder os til at vise lokalerne frem, slutter Lars og Dennis  i interviewet med Netavisen Grindsted.

Lars Mølgaard Christensen og Dennis Lauridsen – – Foto: René Lind Gammelmark