Nyt farverigt udeområde ved Billund Idrætscenter indvies fredag den 4. marts

PR-Foto

Elever og CoC Playful Minds designer farverigt udeområde til Billund Idrætscenter – stor indvielse fredag den 4. marts for alle byens børn.

Gravemaskiner og asfaltkunstnere har været i gang på pladsen foran Billund Idrætscenter, og nu står der endeligt et færdigt område klar til brug.

Området, som består af en farverig basketbane og et ditto træningsstativ, er henvendt til børn og unge fra 10-20 år. De mange farver er bevidst holdt i den bløde farveskala, så området får et legevenligt og hyggeligt præg, der inviterer til uformel træning og leg skriver CoC, 

PR-Foto

Festlig indvielse:
Fredag den 4. marts fra kl. 15 til 16 indvies området og det kommer ikke til at gå stille af sig. Billund Idrætscenter inviterer på slush-ice, popcorn og høj musik. Billund Basket Club opviser deres bedste tricks på den nye basketbane og der vil være basketkonkurrencer hvor man kan vinde præmier.

Børnenes værk
Og apropos børnene har de en helt central plads i udviklingen af det nye område. Igennem en CoC-masterclass i byudvikling har elever fra Hejnsvig Skoles 8. klasser, interviewet Billundsskolens 3. klasser om deres brug af området og ønsker til fremtiden, lavet designsprints og haft besøg af arkitekt Jan Gehl. Derfra har børnene udviklet koncepter og ideer til ventepladsen foran hallen.

De mange ideer blev derefter samlet til konceptet ”Vi elsker at vente!” som handler om at ventetiden, inden man enten skal ind til sport eller efter, mens man venter på at skulle hjem, skal være social, sjov og aktiv. Børnene kom med ideer indenfor skraldeindsamlinger, forhindringsbaner, vilde byrumsmøbler og afskærmning og altså også uformel sport og leg.

Ideerne blev derefter gennemarbejdet i CoC Playful Minds og med inspiration fra New Yorks Bronx blev stedet udformet som et farverigt område til street basket og udendørstræningsaktiviteter.

PR-Foto

Billund Idrætscenter siger ja tak
Billund Idrætscenter har taget varmt imod de nye udeområder. Så varmt at stedets nye centerleder Karsten Sommer har besluttet at donerer et stort antal basketbolde til banen, som altid kan hentes ud, når man får lyst til at øve sig lidt eller til at spille en kamp.

Derudover planlægger Billund Idrætscenter at afholde en street basket turnering hen over foråret, hvor man kan stille op med tremandshold og måske blive Billund næste Champion i street basket!

Der vil også være uformelle træningssessioner ved træningsstativet inspireret af den udendørstræning, som vi var mange, der blev glade for under corona.

CoC Playful Minds & Billund Idrætscenter inviterer til åbning af det nye udeområde foran hallen fredag den 4. marts  fra kl. 15.00 til 16.00.