Private investorer får professionel indsigt

Ny app gør det muligt for private investorer at investere på basis af solid dataanalyse.

Det er blevet populært at investere, men hvor professionelle investorer og porteføljeforvaltere bruger modeller og analyse til at træffe beslutninger, er privatpersoner reelt overladt til gætværk, overskrifter og følelser, når de køber eller sælger aktier på egen hånd.

Det vil Jens Woeste gerne være med til at lave om på. Han er forhenværende analysechef i Nykredit og har arbejdet knap 25 år i den finansielle sektor. Jens Woeste vendte for få år siden tilbage til Danmark med sin familie efter en årrække i udlandet som rådgiver for nogle af verdens største banker, børser og kapitalforvaltere.

”Mens jeg var i udlandet, var private danskere begyndt at investere i langt videre omfang. Men det undrede mig, at de eneste værktøjer, som tilbyder reel analytisk indsigt, er så kostbare på det skandinaviske marked, at de faktisk ikke er tilgængelige for private,” siger Jens Woeste.

”Den indsigt besluttede jeg mig for at stille til rådighed gennem en app – og for at gøre konklusionerne tilgængelige og brugervenlige,” forklarer han.
Appen, kaldet StoxIQ, hjælper privatinvestorer med at træffe beslutninger om, hvilke værdipapirer
og aktier, de skal købe.

”Vi trækker informationer fra en lang række kilder og foretager analyser baseret på et modelmæssigt optimalt afkast/risiko-forhold baseret på brugerens investeringshorisont og risikovillighed. Det svarer ret nøje til, hvordan de professionelle sammensætter deres porteføljer.

Forskellen er bare, at du ikke skal betale en porteføljeforvalter i Hellerup en mindre formue for at løse opgaven,” konstaterer Jens Woeste.
StoxIQ er tilgængelig i App Store og Google Play på abonnementsbasis, hvor man betaler et lille,fast beløb pr. måned. Uanset om man vælger at følge app’ens anbefalinger eller ej.

”Det er vigtigt for os at være fuldstændig uafhængige. Modellens resultater baserer sig 100% på dataanalyse og ikke på en rådgivers personlige præferencer. Den er også upåvirket af overskrifter om markeder og virksomheder og egner sig særligt til langsigtede investorer, der ikke handler på
daglig basis,” siger Jens Woeste i en pressemeddelelse.

StoxIQ har fået de nødvendige juridiske afklaringer på plads og er netop lanceret. Nu starter den næste fase af virksomhedens vækstrejse, hvor der både skal ansættes folk og køres marketing for at udbrede kendskabet.

Du kan læse mere om Jens Woestes startup på hjemmesiden https://curoinvesting.com og StoxIQ app’en på hjemmesiden https://stoxiq.com