Tirsdag kl. 14 åbner arkivernes fællesudstilling i Billund Centret

Foto fra Hejnsvig Lokalarkiv: Udstillingen om vognmænd gennem tiderne - PR-Foto

Tirsdag den 1. marts 2022 kl. 14 åbner Arkivernes fællesudstilling i Billund Centret. Udstillingen kan ses fra den 1. til den 27. marts.

De syv lokalarkiver i Billund Kommune glæder sig til igen at kunne vise historier frem fra deres respektive områder. Det sker, når fællesudstillingen åbner i Billund Centret tirsdag 1. marts. Sidste år var der ingen udstilling pga. corona, og i 2020 havde arkiverne netop åbnet udstillingen, da alt blev lukket ned 11. marts.

Der er ikke noget fælles tema, men hvert arkiv har fundet det frem, som de mener er værd at fokusere på.

Grene Sogns Arkiv viser Billund ejerlav, Vorbasse bidrager med en udstilling om Skjoldbjerg kirke, som netop har rundet de 100 år. Hejnsvig viser historien om vognmænd gennem tiderne, Stenderup-Krogager fortæller om familien på Brunkbjerg, Marie og Søren Jensen og deres børn. Filskov viser 40 års Viaduktfest, Sdr. Omme fortæller om den fredede Sdr. Omme kanal, og endelig viser Grindsted udvalgte huse fra Borgergade.

Hvis det går, som det plejer, bliver åbningen 1. marts et tilløbsstykke. Den nyvalgte formand for teknik, miljø og kultur, Simon Nicolajsen Jørgensen, holder åbningstalen. Når udstillingen er pillet ned mandag 28. marts, begynder man renoveringen af Billund Centret, så i 2023 bliver der sandsynligvis ikke mulighed for at præsentere en fællesudstilling, medmindre de syv arkiver finder en anden lokalitet, der kan huse udstillingen skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.