Vestermarkskirken ryster posen omkring det årlige julemarked

Foto: René Lind Gammelmark

Sidste år have Vestermarkskirken og Dansk Folkehjælp 10-års jubilæum i samarbejdet om at give enlige mødre og fædre med børn en julekasse i Grindsted. Hvert år er der blevet samlet 20-30.000 kr. ind gennem julemarkedet fra kræmmere, cafeen og andre indtægter. Det har betydet at 40 til 50 julekasser er delt ud hvert år i december måned.

Det er vi meget glade for og beæret over. Vi glæder os over vores samarbejde med Dansk Folkehjælp, men synes tiden er inde til at ryste posen og prøve nye veje for at flere udsatte, dårligt bemidlede og økonomisk trængte kan få glæde af en julekasse i Grindsted og omegn fortæller Charley Stephansen i en pressemeddelelse.

Vi lukker julemarkedet, og prøver at finde andre måder eller veje til at samle penge ind til julekasserne.

I Vestermarkskirken vil vi gerne samarbejde med flere foreninger og enkeltpersoner – i samarbejde med Frivilligcenteret Billund, fordi vi derved kan tænke større og bredere for at både samle penge, sponsorer og midler ind så måske 200-400 kan få en julekasse hvert år i december.

Vi vil også gerne give mange udsatte og dårligt økonomisk bemidlet familier en stor oplevelse af en storslået julefest med underholdning, julesang, skuespil og dertilhørende traktement i pausen.

Når julefesten er slut, kan alle få deres julekasse med hjem.

Dette er bare ideer og tanker, men vi vil gerne have dig og jer med til et informationsmøde, hvor vi kan brainstorme omkring hvordan vi kunne gribe sådan et projekt an. Jo flere enkeltpersoner og sociale foreninger som er med, jo mere kan vi give og jo mere kan vi få hele byen med på projektet i form af støtte og omtale.

Vi har fortalt vore gode samarbejdspartner Dansk Folkehjælp om denne ide og de er med på forsøget.

Derfor inviterer vi alle som er interesseret, nysgerrig eller har masser af ideer og tanker til møde i Frivilligcenteret mandag den 21. marts kl 19.30 til 21.00 i kantinen.  Tilmelding skal gerne ske til Kirstine Damgaard på tlf.5129 1291 eller Gitte Johansen på tlf. 7179 2225.