Der er orgelkoncert på søndag i Grindsted Kirke

Foto: Anne-Sophie Sørensen

Domorganist Birgitte Ebert, Ribe spiller værker af blandt andet Rued Langgaard, Dietrich Buxtehude og Johann Sebastian Bach.

Domorganist Birgitte Ebert, Ribe spiller værker af Rued Langgaard, Dietrich Buxtehude, Johann Jakob Froberger, Johann Gottfried Walter og Johann Sebastian Bach.

Der er langt op til en velklingende koncert, hvor kirkens store orgel rigtig vil komme til udfoldelse, og hvor det bliver muligt at indfange de mange orgelkomponisters særkende. Rued Langgaard, som døde i 1952, var organist i en menneskealder i Ribe, og han og hans musik har indtil for nylig stået i skyggen af Carl Nielsen, som gennem mange år var altdominerende i dansk musikliv. Rued Langgaards musik har i de senere år nået ære og værdighed, og det vil blive spændende at opleve hans fantasi over ”Dronning Dagmar ligger udi Ribe syg”.

De øvrige komponister er fra den tidlige barok, og der knytter sig den lille anekdote til Buxtehude og Bach, at den unge Bach i 1705 drog på en flere hundrede kilometers fodrejse til Lübeck for at høre mesteren Buxtehude spille på orglet i Mariakirken dér. Bach betragtes i dag af mange som en af de største musikalske begavelser, der overhovedet har eksisteret.

Der er således god grund til at aflægge Grindsted Kirke et besøg på søndag, den 13. marts kl 16 hvor der er gratis adgang skriver Grindsted Menighedsråd i en pressemeddelelse.