Guldbageren donerer 5000 kr. til Røde Kors

Ole Ostersen fra Røde Kors i Grindsted til venstre, Jørgen Fuglsang fra Guldbageren i Grindsted til højre - Foto: René Lind Gammelmark

Det var lidt en spontan idé der kom fredag formiddag fortæller Guldbager Jørgen Fuglsang til Netavisen Grindsted. Vi laver nogen gange nogle store romkugler, hvilket vi også havde planlagt at gøre fredag formiddag. Vi sælger dem typisk for 20-25 kr. pr. stk (der er 5 almindelige romkugler i sådan en stor en). Der var en af bagereleverne der sagde at det må være kanonkugler til støtte for Ukraine. Jørgen Fuglsang bestemte så at indtægterne fra salget denne gang skulle gå ubeskåret til at støtte Ukraine gennem Røde Kors, og derfor lavede vi ekstra mange – der blev faktisk brugt 66 kg dej fortæller han.

 

Derfor blev der Røde Kors
Jørgen Fuglsang kontaktede Ole Ostersen fra Røde Kors i Grindsted, og aftalte hvordan han kunne afregne støtten. Ole Ostersen fortalte at så vidt han ved, så er Røde Kors den eneste organisation der arbejder i selve Ukraine. Godt nok er der mange der er flygtet, men der er stadig mange tilbage, og mange af dem går rundt i områder hvor der er sket mange skader på grund af krigen. Det var en af grundene til at det var Røde Kors, Jørgen Fuglsang valgte at støtte.

Der blev solgt romkugler for 4200,- kr. og Jørgen Fuglsang rundede derefter op til 5000,- kr. som Røde Kors får doneret.

Det var en måde at give lidt støtte.   De er så vidt Ole Ostersen ved, den eneste organisation der arbejder i selve Ukraine, så pengene vil blive brugt i Ukraine til at hjælpe de mange der har brug for hjælp. Selvom der er mange der er flygtet, er der stadig mange der er tilbage, der går i et bombekrater.