Grethe går på pension efter 38 år med frivilligt arbejde i Grindsted Husholdningsforening og aftenskole.

Grethe Hede Jensen - PR-Foto

Grethe Hede Jensen har arbejdet som frivillig i Grindsted Husholdningsforenings bestyrelse og aftenskole i 38 år, og fratræder ved generalforsamlingen den 7. april.

Der er næppe en dag hvor hun ikke har fat i arbejdet med kurser og foredragsholdere. Hun har to sætninger som går igen ”Lad os prøve at annoncere – vi sætter i gang hvis der er tilslutning ”og ”Vi skal have det til at gå – så vi har tilfredse medlemmer”

For år tilbage var foreningen ved at gå ned, men så tog Grethe en afgørende beslutning om ”At det kunne ikke passe, at foreningen skulle lukke”. Hun tog derfor fat, på egen hånd, med genopbygningen. Det var et langt, sejt og fremadrettet arbejde som gav resultater. Hun fik sammensat en ny bestyrelse og sammen fik de sat skub i aktiviteterne. I dag tilbyder Husholdningsforeningen og aftenskolen bl.a. kurser i Italiensk, engelsk, knipling, yoga, pilates, smykkefremstilling, fine chokolader og vandgymnastik. Der afholdes 6 foredrag om året, med aktuelle emner som ”Hvad er det gode liv”, ”Alene i Vildmarken”, ”12,5 år i Dronningens tjeneste”, ”Lægens guide til naturlig sundhed”. Der er flere udflugter om året f.eks. højskoledagen, hvor vi hvert år besøger en ny højskole. En heldagsudflugt og et par halvdagsture er også faste arrangementer i årskalenderen. I vintersæsonen afholdes en julehyggeaften og en aften med demonstration og fremvisning af den nyeste trend inden for naturlig julepynt. Der er virksomhedsbesøg, festlige forbrugeraftener (vildtmenu, vinsmagning m.m.) – og ikke at forglemme husmoderdagen, der har været afholdt hvert år siden 1940 efter samme dagsorden som dengang: Gudstjeneste i kirken ved en af sognepræsterne, efterfølgende foredrag og stort kaffebord på Ungdomsgården.

Med kendskab til og interesse for foreningens medlemmer har Grethe stået i spidsen for den velfungerende aftenskole. Hun er også forretningskvinde med fokus på at en god økonomi er forudsætningen for en solid og stabil forening skriver bestyrelsen for Grindsted Husholdningsforening i en pressemeddelelse.