En nabokirke gennem 100 år

Jeremy Watts - PR-Foto

Torsdag 31. marts klokken 10 er der Højskoleformiddag i Kirkehuset i Grindsted. Her kommer Jeremy Watts, Vorbasse, og holder foredrag om Skjoldbjerg Kirke og Skjoldbjerg Sogn gennem 100 år, og med et lille kig ind i Grindsted Kirke, der i 2023 fylder 100 år.

Jeremy Watts er født i England, men har i mange år boet her på egnen, og han har blandt andet undervist på Grindsted Gymnasium.

Jeremy har forfattet mange bøger – både faglige og historiske. Det er blevet til en del historiske bøger om vores egn.

I løbet af cirka 30 år blev hele 11 kirker bygget eller kraftigt ombygget i vores område – fra Grene kirke i 1891 til ”kirken over dem alle”, Grindsted Kirke, der blev genindviet i 1923. Det var der forskellige grunde til, og ud fra dem vil Jeremy fortælle om den kirke, der mest markant skiller sig ud, Hedens Perle, Skjoldbjerg kirke.

Arkitekten, Harald Lønborg Jensen, der blandt andet var mester for de storslåede om- og tilbygninger af Hejnsvig og Grindsted kirker, skabte sin mest specielle kirke i Skjoldbjerg. Selve processen var både særpræget og ”folkelig” på sin helt egen måde. 

Jeremy Watts er en levende fortæller, så der er ingen tvivl om, at foredraget bliver både spændende og medrivende.

Der er fri entré. Kaffe og rundstykke koster 40,- kroner, skriver Foredragsudvalget i Grindsted Menighedsråd i en pressemeddelelse.