Kom til Kulturskolefestival onsdag den 6. april og torsdag den 7. april 2022

LEGOLAND Billund Garden er gået i skarp træning til at blive klar til kulturskolefestivalen - PR-Foto: Billlund Kulturskole

Onsdag den 6. april og torsdag den 7. april holder Billund Kulturskole “Kulturskolefestival” fra kl. 16 til ca. 21.00 i Unge- og Kulturhuset ved MAGION i Grindsted. Der er gratis adgang.

Hele Kulturskolen folder sig ud i Unge- og Kulturhuset –  Elever viser masser af dans, sang, musik og kunst i løbet af to mangfoldige festivaldage.

Er der nogen, der både er på tæerne, giver den på alle tangenter og maler med hele farvepaletten, så er det Billund Kulturskoles elever. I dagene 6. til 7. april viser flere hundrede børn, unge og voksne, hvad de kan indenfor dans, sang, musik og billedkunst, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Dermed får det nye Unge- og Kulturhus i Grindsted sin ilddåb, når det gælder vidtspændende arrangementer, og det er også et af formålene bag det store festivalprojekt.   

Samarbejde på tværs
Op til begivenheden arbejdes der intenst for at få de sidste detaljer på plads, og tovholder for festivalen, souschef Casper Jensen, glæder sig. ”Vi har længe set frem til at kunne afvikle større arrangementer i Unge- og Kulturhuset, og nu bliver det utroligt spændende at se, hvordan de forskellige indslag folder sig ud i de nye rammer”, siger han og fortsætter, ”Vores lærere er blevet meget inspirerede af lokalerne, også selv om de ikke er helt færdigindrettede, og det giver nogle friske nye bud på Kulturskole-aktiviteter”, fortæller han i en pressemeddelelse.

Mulighederne i Unge- og Kulturhuset har også affødt samarbejde på tværs i Kulturskolen, hvor flere kunstarter mødes. Således kan man bl.a. overvære workshoppen Malende bevægelser, hvor ballet- og moderne dans-elever bliver portrætteret af billedskolehold fra Billund og Grindsted. Desuden er der lagt op til en flot opvisning med de dygtige Talent Billund-elever ved en fælles musik- og danse-event.

 

Sometimes It Snows in April
Selv om der håbes på godt vejr i festivaldagene, vil sneen helt sikkert dale i Unge- og Kulturhuset onsdag aften. Her er nummeret Sometimes It Snows in April på programmet til en hyldestkoncert til ære for musikeren Prince. LEGOLAND Billund Garden og sangelever fortolker den afdøde superstjernes hits, og der bliver også tryk på, når der torsdag aften er band-aften med flere af Kulturskolens sammenspilshold og guitarelever. Ifølge kulturskoleleder Per Weile Bak skal festivalen vise bredden i både Kulturskolens og Unge- og Kulturhusets formåen. ”Lige nu er vi i Kulturskolen meget optaget af fællesskaber, og hvordan vi kan inspirere hinanden på tværs. Det er jo netop også er en vigtig del af Unge- og Kulturhusets DNA.” siger han og fortsætter. ”Igennem denne festival vil vi derfor kunne blive rigtig meget klogere på, hvordan vi skaber liv og glæde, både i vores institution og for de borgere, som har fornøjelsen af at kigge indenfor. Der er er gratis adgang til det hele, og alle er velkomne”, slutter Per Weile Bak.

Der er i løbet af de to festivaldage aktiviteter hver dag fra kl. 16.00 – ca. 21.00, og programmet vil kunne ses på Kulturskolens hjemmeside.

Faktaboks

  • Kulturskolefestival 2022 foregår onsdag 6. april og torsdag 7. april 2022, hver dag fra kl. 16.00 – ca. 21.00
  • Programmet er et bredt udvalg af Kulturskolens tilbud og aktiviteter indenfor sang og musik, billedkunst og dans.
  • Der vil både være solo-, gruppe-, hold- og orkesterindslag af små og større børn, unge og voksne.
  • Der er gratis entre til hele festivalen.
  • I løbet af åbningstiden serveres der kage, saft og kaffe.

Danserne i Kulturskolens Talent Billund-afdeling optræder i Unge- og Kulturhusets nye store sal. – PR-Foto Billund Kulturskole