De 4 Årstider – en iscenesat oplæsningskoncert

PR-Foto

Det Kommende Teater og Duo al Dente tager årstiderne under kærlig og til tider overraskende behandling.

 Det foregår Onsdag den 11. maj 2022 kl. 19.00 er der i Kirkehuset ved Grindsted Kirke og der er gratis adgang.

”De 4 årstider – er det ikke den med ham, Vivaldi?” kunne man spørge, og jo, den kendte komponists stedsegrønne musik er netop også en del af forestillingen. Men denne iscenesættelse af de fire årstider er meget mere end det. Der venter publikum en kalejdoskopisk rejse igennem ikke blot årstidernes, men også naturens og menneskelivets gang. I rammen af årstidernes skiften kan man derfor glæde sig til at opleve tekster af bl.a. Grundtvig, Ingemann, Blicher, Jeppe Aakjær, Piet Hein, Tove Ditlevsen, Frank Jæger. Teksterne får liv og nærvær gennem skuespilleren Søren Rubys sublime indlevelse, og med en nyskabende musikledsagelse får lyrikken nye lag.

Forestillingen indeholder således musik fra mange tidsaldre, fra renæssancen og barokken af komponister som Bach og Händel, gennem irsk folkemusik til nyere komponister som Enya samt – ja, naturligvis – Vivaldis kendte årstids-koncerter. Det særlige ved forestillingen er, at både musikken, instrumenterne og lyrikken udforskes og udfordres på tværs af tid. Duo al Dente spiller mestendels på instrumenter fra 16- og 1700-tallet, men det afholder ikke duoen fra at krydse genrer og eksperimentere for at sætte både lyrik og musik i et særligt æstetisk lys. Kirsten Lund Jensen og Per Weile Bak beskæftiger sig med nutidens musik i flere sammenhænge, og derfor bliver der tale om en helt autentisk og samtidig usædvanlig cross over-forestilling. skriver de i en pressemeddelelse.Ikke-navngivet-1.psd

 

Om de medvirkende

Skuespilleren Søren Ruby er en erfaren herre i det danske teaterliv. Han har medvirket i talrige forestillinger, både på landsdelsscenerne og med turnerende ensembler, bl.a. Det Kommende Teater, hvor han tillige er kunstnerisk leder og dramatiker. Søren Ruby virker ligeledes som kunstnerisk formidler og kursusleder.

Duo al Dente – Kirsten Lund Jensen, blokfløjte og Per Weile Bak, lut og kontrabas – står for kammermusik med intenst nærvær. Gennem mere end 25 år har duoen markeret sig i dansk musikliv med hundredvis af engagementer og anmelderroste CD-indspilninger. Begge musikere er uddannet på konservatorier i Danmark, samt i London og Leipzig og er i dag bosat i Billund.

Søren Ruby og Duo al Dente har tidligere turneret sammen med forestillingen ”Shakespeares kærligheds-sonetter”.

 

Projektet De 4 Årstider er blevet til i efteråret 2021 med støtte fra Slots og Kulturstyrelsen og er blevet godkendt af Statens Kunstfond til formidlingsordningen som professionel scenekunst.

Se mere på http://duoaldente.dk/musik-og-oplaesning/

 

Oplæsningskoncerten kan også opleves i Billund Kirke tirsdag 24.maj 2022 kl. 19.00.