AK Heden & Grindsted Motion puster liv i egnens største motionsløb

Foto: René Lind Gammelmark

Efter to års coronapause genopstår egnens største motionsløb, Engsøløbet i Grindsted. Det lover den fælles løbsledelse fra de to arrangørklubber, Atletikklubben Heden og Grindsted Motion i en pressemeddelelse.

Vi er rigtig glade for at kunne give vort gode gamle motionsløb tilbage til byen og egnen efter to lange års pause, ikke mindst i en tid hvor vi vist alle har brug for at sænke skuldrene og glæde os over lidt gode nyheder i dagligdagen, udtaler Engsøløbets PR-ansvarlige Erik Holme Bertelsen fra AK Heden.

Alt er dog ikke ved det gamle. For som noget nyt genopstår løbet nu på en hverdagsaften efter i årtier at have fast termin enten første søndag i juni eller sidste søndag i maj.

Hvad de fleste garanteret har glemt for længst er, at det allerførste Engsøløb helt tilbage ved starten i 1976 faktisk også fandt sted på en hverdagsaften. Ret hurtigt flyttede de to klubber dog løbet til den faste termin, en søndag formiddag i god tid før skoleferien. Men nu tager vi chancen og flytter løbet tilbage til en hverdags aften. Vi vil gerne give børnefamilierne og alle andre de bedst mulige chancer for at være med. Ved at flytte til en tidlig torsdag aften kan løberne bruge weekenden på andre løb eller familien. Børnene kan være med, da vi slutter tidligt, mens de, der vil blive og fejre deres præstation ved at tage lidt tidligt hul på weekenden, garanteret selv finder ud af det, siger den PR-ansvarlige med henvisning til, at Engsøløbet oprindeligt opstod som atletikklubbens og Grindsted Firma Idræts fælles bidrag til byens daværende Midsommerfest, senere Lyngfesten.

Arrangørerne besluttede allerede under den lange coronapause at flytte løbet til en hverdagsaften. Nyskabelsen var planlagt til i fjor, men måtte som så meget andet aflyses på grund af corona.

Men nu sker det. Torsdag den 16. juni kl. 18 løber vi igen, lover Erik Holme Bertelsen på arrangørernes vegne.

Lige siden starten har distancen været 7,5 km. Den seneste udgave af løbet i 2019 bød for første gang også på et kortere løb på to km, og også i tilbyder løbet to distancer.

Tilmelding på sportstiming.dk senest 1. juni.

 

Fakta
Det første Engsøløb i 1976 samlede beskedne 60 løbere, og løbet var ganske lille i resten af sit første årti. Men da motionsbølgen rullede i 1980’erne, voksede Engsøløbet til det klart største i en større omegn. Ved 25 års jubilæumsløbet i 2000 var det endda Midtjyllands største med 1.846 deltagere, heraf mange fra firma-, skole- og familiehold.

I den seneste udgave, i 2019, fuldførte knap 600 løbere.

 

Mere info på engsolobet.dk