Ferrero tilbagekalder Kinder chokoladeprodukter på grund af risiko for Salmonella

Tilbagekaldte fødevarer

 

Ferrero Scandinavia AB tilbagekalder Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Schokobons og Kinder Mini Eggs på grund af risiko for Salmonella i produkterne skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
 

Hvilke produkter:
Kinder Surprise
Nettoindhold: 20g
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 26.06.2022-07.10.2022

Kinder Surprise
Nettoindhold: 20g x 3 pakker
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 26.06.2022-07.10.2022

Kinder Surprise Maxi
Nettoindhold: 100g
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 20.04.2022-21.08.2022

Kinder Schokobons
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 25.05.2022-19.08.2022

Kinder Mini Eggs
Bedst før-datoer: Alle produkter med bedst før-datoer før 21.08.2022

Solgt i:
Dagligvareforretninger i hele landet.

Virksomhed, der tilbagekalder:
Ferrero Scandinavia AB, Herstedøstervej 27, 2620 Albertslund

Årsag:
Der er en risiko for Salmonella i produkterne som følge af et hygiejneproblem hos en specifik udenlandsk producent.Læs mere om Salmonella her

Risiko:
Der er risiko for smitte med Salmonella. Symptomerne er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger. Hvis sygdommen bliver alvorlig eller varer længe, kan du kontakte egen læge eller lægevagten.

Der er gennem tiden beskrevet flere sygdomsudbrud som følge af Salmonellabakterier i chokoladeprodukter. Salmonellabakterier findes normalt i tarmen hos dyr og kan derfra – via f.eks. gødning eller forurenet vand – komme på vegetabilske produkter som f.eks. kakao, der så efterfølgende anvendes i fremstillingen af chokoladeprodukter. Forekomst af Salmonella i chokolade er særligt kritisk, da det høje fedtindhold i chokoladen vil være en beskyttende faktor for Salmonellabakterier ved passagen gennem mavesyren. Dette betyder samtidigt, at den infektive dosis af bakterien reduceres betydeligt, da selv få Salmonellabakterier i chokoladen vil have en større chance for at passere maven uskadt, og derefter kunne forårsage en infektion i tarmsystemet. Dette forhold er især kritisk, når der er tale om chokoladeprodukter markedsført direkte til børn.

Råd til forbrugere:
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

 

Lions Nytårskoncert 2025