Ny legeplads på Sydtoften i Grindsted er nu klar til leg

Foto: René Lind Gammelmark

Nu er den nye legeplads på Sydtoften i Grindsted færdig, og dermed klar til en officiel indvielse. Legepladsen er et resultat af omfattende borgerinddragelse af både børn og voksne.

Indvielsen finder sted lørdag den 23. april kl. 11.00. Formanden for Teknik-, Plan-, og Kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen åbner legepladsen med en tale, og der vil være lidt godt til ganen og noget at drikke skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Legepladsen er blevet til i samarbejde med to skoleklasser, børnehave, dagplejemødre samt et borgermøde for de lokale borgere. Her har alle haft mulighed for at byde ind med ønsker til det nye område. De bydende legepladsfirmaer fik til opgave at inddrage borgernes ønsker i legepladsen. En lokal borgerrepræsentant var med til at kåre det vindende forslag.

”Når vi laver nye legepladser i Billund Kommune, er det vigtigt, at legepladsen er for de lokale, og at de får et ejerskab over området. Desuden er det vigtigt for os, at der er noget for alle aldersgrupper,” forklarer Formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen og henviser til, at det også er en del af Billund Kommunes strategi for legepladser:

”Strategien går kort sagt ud på at skabe nye samlings- og mødesteder i kommunen på tværs af kvarterer og dermed skabe nye fællesskaber. Som et led i dette går vi desuden mod færre, men bedre legepladser.”

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (billederne er taget den 21. marts 2022)