Kan du huske MUK??

Foto: Stig Møller

Musikskolen UngdomsKor opstod i 1977 ved oprettelsen af Grindsted Musikskole.

Hvis du været til et af deres shows i Grindsted KINO – SÅ kan du huske dem.

15 shows
Efter 8 års intens opbygning startede koret en hel ny æra i 1985, hvor man første gang lavede et sceneshow – en slags musical – på scenen i vores lokale kulturhus KINO i Grindsted. Det første show hed “De 25 Timer” og var bygget op omkring et eksisterende værk “Jazzoratoriet De 24 Timer”. Som titlen “De 25 Timer”  antyder, så legede man lidt med tanken, at døgnet burde have en time mere, for at man kunne nå at nyde al den dejlige musik. Det skulle vise sig at blive starten på en lang tradition med et stort show hvert andet år helt frem til 2013 – i alt 15 shows. De 12 første blev skabt af Musikskoleleder Stig Møller.  Da det først var løbet godt i gang midt i 1990’erne blev showet opført til 10 forestillinger – heraf 4 som skoleforestillinger i en afkortet udgave og 6 offentlige forestillinger i fuld længde på over 2 timer incl. pause. Da der dengang var over 300 pladser i KINO nåede man således op på omkring 3.000 tilskuere i denne uge efter påske.

Foto: Stig Møller

Udover selve showet formåede koret også at producere lydindspilning på bånd og senere CD – og videooptagelser på VHS og senere DVD – dertil kom, at koret i sommerferien samme år rejste til udlandet med forestillingen enten med fuld sceneopsætning eller i en koncert-udgave. Således har koret besøgt Tyskland, Holland, Belgien, England (flere gange), Færøerne, Ungarn og USA.

Foto: Stig Møller

Musikcentralen
På nær de allerførste shows så opstod alle de følgende i Musikcentralen, Grindsted, som jo sidst i 1980’erne opstod i den tidligere varmecentral ved siden af Søndre Skole. “Centralen”, som den kaldtes i det daglige blev omdrejningspunktet for mange af Grindsted Musikskoles aktiviteter. Den skabtes af en hel masse frivillige hænder og førtes videre som en selvejende institution, hvor Søndre Skole og Musikskolen lejede sig ind i en lang årrække. Rigtig mange børn og unge fik her et sted, som næsten var deres andet hjem. Ikke mindst MUK, der henover vinter og forår tilbragte virkelig mange timer der.

Bogen “With Love”
Nu er der skrevet en bog om Musikcentralen, Grindsted Musikskole igennem 30 år og naturligvis MUK, men også Vokalias – eller VOK, som jo fra 1979 var den voksne pendant til MUK. Bogen er en kalejdoskopisk beretning fra mange af de mennesker, der oplevede den tid, Grindsted Musikskole eksisterede – 1977 til 2007.

Den 22/5 er det 30 år siden at Musikcentralen blev indviet – og den dag er valgt som udgivelsesdag for bogen. For at gøre det lidt festligt prøver vi at samle tidligere medlemmer af MUK – nu kaldet VETMUK (= Veteran-MUK). De første medlemmer af koret er jo ikke årsunger længere – de nærmer sig jo nu de 60.

Foto: Stig Møller

Bogrelease og VETMUK-reunion den 22. maj 2022
Dagen kommer til at indeholde et besøg for VETMUK og Vokalias i “Musikcentralen” i sin nye forklædning med mulighed for at prøve lidt i den nye sal. Efter en frokost i Magion forlægges til KINO med, hvor korsangerne prøver igen en times tid – bl.a på et nykomponeret værk af Stig Møller, som hedder LIVET. Det er en tekst, der stammer fra korets 2005-CD med titlen “That’s Life”.

Kl. 14 – 16 bliver det muligt for alle andre at være med på lægterne i KINO. Her bliver der vist uddrag fra mange af MUK’s shows, og der vil blive sunget det, der er øvet tidligere på dagen. I det omfang det bliver muligt håber vi også på lidt optræden af enkelte VETMUK’ere. Og så vil det nok undre meget, hvis der ikke vil blive sunget med på mange af de forskellige show-klip. Alt i alt kan det ikke undgå at blive en FESTLIG eftermiddag.

Billige billetter
Billetter til eftermiddagen i Kino kan for 50 kroner købes på Kulturhuset KINOs hjemmeside fra den 15. april. Man er også velkommen før klokken 14, hvis man har lyst til at lytte med, når de tidligere MUK-medlemmer øver – assisteret af koret Vokalias. Fra kl. 13 og frem er det muligt at købe den nye bog i KINOs foyer – og er man heldig kan den sikkert blive signeret af forfatteren Annette Andersen.

Skynd dig at bestille billet. Der er kun 286 pladser skriver Stig Møller i en pressemeddelelse. 

På gensyn søndag den 22. maj 2022  – Har du spørgsmål vedr. deltagelse kan du sende en mail til  vetmuk40@gmail.com