Ukrainske flygtninge besøgte Røde Kors butikken i Vorbasse.

Foto: Privatfoto

Vejen til Vorbasse kan være besværlig og lang, hvis man som ukrainsk flygtning hverken har bil eller taler dansk.

 Derfor blev der holdt åbent i Røde Kors butikken i Vorbasse tirsdag aften, hvor det var muligt for de ukrainske flygtninge at blive ledsaget af deres danske/herboende ukrainske værtsfamilier.

Foto: Privatfoto

 Røde Kors Danmark har modtaget en donation, som betyder, at der kan udstedes et gavekort på 200 kr. til ukrainske flygtninge til indløsning i Røde Kors’ genbrugsbutikker.

 Tirsdag aften mødte således omkring 12 ukrainske flygtninge op i butikken i Vorbasse. De gav sig god tid til at finde det helt rigtige tøj til såvel sig selv som til resten af deres flygtede familiemedlemmer. Der blev købt alt fra vinterjakker og jeans til svømmetøj og sandaler. Beløbet på 200 kr. pr. flygtning rækker langt, når der handles ind i Røde Kors’ genbrugsbutikker.

Foto: Privatfoto

 De frivillige var mødt op i god tid for at tage imod de ukrainske kunder. Der blev kommunikeret på engelsk og ved hjælp af fagter, men heldigvis kunne et par af ledsagerne tale både dansk og ukrainsk. Administrationen af gavekort voldte lidt besvær, men nu er proceduren fastlagt, og de frivillige er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge skriver Røde Kors Vorbasse/Billund afdeling i en pressemeddelelse.

Foto: Privatfoto