Galleri Sam holder fernisering på kunstudstillingen Vid Havid

Havkugler - Foto: Privatfoto

Lørdag den 23. april fra kl. 14-17 holder Galleri Sam på Grenevej 23 i Billund, fernisering på en helt ny kunstudstilling med maleren Birgit Kirke.

Efter ferniseringen, er udstillingen åben fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 til 17 – frem tilden 29. maj 2022.

Birgit Kirke ved staffeliet – Foto: Privatfoto

Om Birgit Kirke

  • Født 1962
  • Opvokset i Torshavn på Færøerne
  • Uddannet billedkunstner og skulptør ved VIA Design i Herning og Skulpturskolen i Skanderborg v/Thomas Andersson

Birgit Kirke siger om sin kunst: “Den færøske natur og livet ved havet er et gennemgående tema i mine værker. Opvæksten på Færøerne, det barske klima og det omskiftelige vejr har sat dybe spor og givet mig noget som jeg har svært ved at forklare med ord. Naturen, havet, lyset, vejret, stilheden, stormene – alt er så anderledes, og det afspejler sig i mine værker. Motiverne befinder sig et sted mellem det abstrakte og det genkendelige, hvor landskaber, små bygder, fjelde, klipper, skyer, hav og horisont måske anes, forsvinder, smelter sammen og ses igen. Det er dramaet mellem det abstrakte og det genkendelige der optager mig”.

Birgit Kirke har deltaget i adskillige udstillinger på kunstmuseer og i gallerier i Danmark og i udlandet. Hun er repræsenteret i offentlige og private samlinger i mange lande. Birgit Kirke er medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund) og MYND (Færøske Billedkunstnere). skriver Galleri Sam i en pressemeddelelse.

Bygd ved havet – 70×90 cm – Foto: Privatfoto

Forårsdag ved havet – 71,5×83 cm – maleri på lærred – Foto: Privatfoto

Havkugler udført i stentøjsler – Foto: Privatfoto

Bygd ved havet – 100×80 cm – malet på lærred – Foto: Privatfoto

Bygd ved havet – 70×90 cm – Maleri på lærred – Foto: Privatfoto