KIRKBI Koncernen leverede strategisk fremskridt og stærke resultater i 2021

KIRKBI A/SPR-Foto Kirkbi

KIRKBI Koncernen har i dag offentliggjort selskabets årsrapport for 2021. Årets resultat efter skat var 27,0 mia.kr. mod 6,4 mia.kr.  i 2020. Selskabets egenkapital var 130,9 mia. kr. pr. 31. december 2021 mod 105,3 mia.kr. i 2020. KIRKBIs samlede investeringsportefølje bestående af Core og Thematic Capital udgjorde 109,8 mia.kr. ved udgangen af 2021 mod DKK 86,8 mia. ultimo 2020 skriver de i en pressemeddelelse.

KIRKBIs finansielle resultat for 2021 var drevet af stærk performance i LEGO Koncernen og et tilfredsstillende investeringsresultat, der afspejler stærke finansielle markeder.

Søren Thorup Sørensen, CEO i KIRKBI A/S, kommenterer:

“2021 var et ekstraordinært år, hvor KIRKBI Koncernen leverede strategiske fremskridt samt stærke resultater indenfor alle forretningsområder. Det var samtidig et år med en fortsat påvirkning fra COVID-19, hvilket KIRKBI, LEGO Koncernen og associerede fonde responderede på ved at iværksætte en række aktiviteter for at støtte børn og familier påvirket af pandemien med både støtte og nødhjælp.

Strategiske fremskridt

I 2021 fortsatte KIRKBI med at eksekvere på 2032-strategien, der skal sikre et langsigtet bæredygtigt familieejerskab af LEGO brandet. Et familieejerskab, der er understøttet af et solidt finansielt fundament, og som samtidig bidrager til en bæredygtig udvikling i verden.

Et centralt element i KIRKBIs strategi er øget fokus på investeringer inden for Thematic Capital-områderne Energy Transition, Circular Plastics, Land Sustainability og Building Billund. I 2021 var fokus på fortsat kompetenceopbygning og investering i virksomheder med en positiv påvirkning på den bæredygtige udvikling. De eksisterende Thematic Capital investeringer leverede i henhold til planen, og KIRKBIs samlede produktionskapacitet af vedvarende energi steg til 404 MW.

Science-Based Targets

I 2021 forpligtede KIRKBI sig til at reducere sin samlede CO2-udledning for at sikre, at virksomheden tager del i at begrænse virkningerne af klimaforandringerne. KIRKBIs mål for reduktion af CO2-udledning er nu godkendt af Science-Based Targets- initiativet. Målene lever op til det krævede niveau under Paris-aftalens mål for maksimal 1,5 oC temperaturstigning og dækker både udledning fra egen drift samt holding- og investeringsaktiviteter.

Science-Based Targets er en central del af KIRKBIs tilgang til aktivt ejerskab i forhold til investeringer samt et vigtigt element i at opfylde KIRKBI’s egne ambitiøse bæredygtighedsmål.

LEGO Koncernen

LEGO Koncernen fortsatte sit stærke vækstmomentum fra 2020, hvilket førte til en øget markedsandel og en stigning i omsætningen på 27% sammenholdt med 2020. Efter betydelige investeringer i digital transformation og bæredygtighed blev LEGO Koncernens resultat før skat i 2021 på DKK 17,0 mia. – en stigning på 36% i forhold til 2020 – hvilket er en ekstraordinær bedrift af de mere end 20.000 ansatte. Udover de stærke finansielle resultater viste LEGO Koncernen fortsat høj kundetilfredshed og stærkt medarbejderengagement.

Merlin Entertainments

For Merlin Entertainments – herunder LEGOLAND parkerne – påvirkede COVID-19- restriktionerne fortsat antallet af besøgende til parker og attraktioner. Investeringer fortsatte i nye parker, herunder LEGOLAND Korea og LEGOLAND Shanghai, mens LEGOLAND New York åbnede i juli 2021. LEGOLAND Korea åbner i foråret 2022.

Investeringsaktiviteter

For KIRKBIs investeringsaktiviteter medførte stærke finansielle markeder et afkast i Core Capital-porteføljen på 23%, positivt påvirket af en høj eksponering mod aktier. Resultatet af investeringsaktiviteterne udgjorde 15,6 mia.kr. mod et negativt afkast på DKK 1,6 mia. i 2020. Den samlede værdi af KIRKBIs investeringsportefølje steg til 109,8 mia.kr. fra 86,8 mia. kr. i 2020.

Støtte og donationer

KIRKBI, LEGO Koncernen, LEGO Fonden og Ole Kirk’s Fond fastholdt i 2021 et højt fokus på støtte og bidrag. LEGO Fonden overgik tidligere aktivitetsniveauer med bevillinger for 2,8 mia.kr. til programmer verden over, der hjælper børn og familier, særligt dem i nød og i krise. Støtte fra Ole Kirk’s Fond udgjorde 292 mio. kr. til børn og familier, primært i Danmark, mens KIRKBI bevilgede 159 mio.kr. til støtte for blandt andet udsatte børn i Afghanistan og Haiti.