Ved du, hvor stort et græskar kan blive?

Foto: PIxabay.com

970 kg. vejer Danmarks største kæmpegræskar faktisk, som slog rekord i DM i kæmpegræskar i 2020.

Lige nu inviterer Grindsted Landbrugsskole og Grindsted – den grønne hovedstad til at deltage i en græskardyst for at se, hvem der kan styrke det største.
Det er både private, institutioner og skoler, som kan deltage i dysten, der bliver rundet af med en kåring af det største græskar den 23. oktober 2022 på Grindsted Landbrugsskole.
Hvis man ønsker at deltage i græskardysten, kan man afhente frø og dyrkningsvejledning gratis. Opstartspakken kan afhentes i receptionen på Grindsted Landbrugsskole, Tronsø Parkvej 40, 7200 Grindsted mandage-onsdage kl. 9-14 eller i ‘Det grønne hjørne,’ Vesterbrogade 5, 7200 Grindsted.
Søndag den 23. oktober kl. 10-14 afholdes der også høstmarked på Grindsted Landbrugsskole, hvor der vil være mulighed for besøge lokale stadeholdere, deltage i børneaktiviteter og at købe lidt lækkert mad til maven. Og selvfølgelig at se de forskellige græskar som er blevet dyrket. Høstmarkedet ar åbent for alle, og der er gratis adgang skriver GDGH i en pressemeddelelse.
For at være med i dysten kræver det, at man registrerer sig, og at man forspirer frøene et lunt sted, planter dem ud i maj og får bygget et minidrivhus, som planterne kan vokse sig store i de første par måneder. Et minidrivhus kan bygges billigt af resttræ og plastic. Og derefter gælder det om at få vandet sit græskar og givet det gødning i haven, så det kan vokse sig stort, inden der afholdes finale i kæmpegræskardyrkning den 23. oktober. Personer som deltager, skal selv få fragtet græskarret til Grindsted Landbrugsskole.
Formålet med konkurrencen er at skabe fokus på processen fra jord til bord. Ved at skabe engagement, læring og rum for dialog omkring græskardyrkningen.
Har man fået lyst til at høre mere om dysten, er man velkommen til at kontakte landbrugsteknolog fra Grindsted Landbrugsskole, Andreas Blomgreen på anb@grindls.dk.
Sidste chance for at tilmelde sig konkurrencen og afhente frø er den 6. maj.