Køerne kommer på græs – en forårsdag på Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Mark (Billund Kommunes Museer) og Karensmindes Venner inviterer til en både travl og hyggelig forårsdag, når foråret fejres søndag den 1. maj kl. 10.00-16.00 på Museumsgården Karensminde.

Efter en vinter indendørs er det blevet tid for både dyr og mennesker at komme ud og rulle sig i græsset. Søndag den 1. maj kan gæsterne opleve museumsgårdens glade køer, når de danser ud i engens friske græs kl. 11.30. Børnene får mulighed for at brænde krudt af gennem fri leg bl.a. i Tusindbensparken, men de kan også forvente at blive sat til at lave noget nyttigt:

”På forårsdagen tager vi børnene med ud i engen for at grave engvandingsgrøfter. Vi går også i marken for at sætte kartofler og de, der hjælper til, får et Kartoffelbevis, som kan ombyttes til gårdens kartofler i efterårsferien,” fortæller museumsinspektør Jonas Hørup Ruskjær i en pressemeddelelse.

Klippedag og skiftedag
Det er også blevet tid til at klippe fårene. Kl. 10.30 viser gårdbestyrer Hans Peter Festersen, hvordan det skal gøres på gammeldags maner med en saks.

Over middag kan gæsterne opleve en skiftedag, der historisk betegner hvorledes tyende på landet skiftede ansættelse ved bestemte skæringsdatoer. Her ankommer den nye karl til gården.

Der vil hele dagen være gang i museumsgårdens værksteder samt mulighed for en tur på ponyen eller i hestevognen.

Nyd frokosten
Gæsterne inviteres til at tage madkurven med og nyde frokosten i museumsgårdens idylliske rammer. Der er vaffelbod i Laden og det er naturligvis også muligt at få stillet sin sult i Kaffestuen.

De bevarede køer
På Museumsgården Karensminde har vi en fin besætning af gamle, danske husdyrracer herunder Jysk Kvæg, Rød Dansk Malkerace, Korthornet Kvæg og Sortbroget Dansk Malkerace. De historiske dyreracer er en del af et særligt avlsprogram for bevaring af historiske husdyrracer, og en stor del af den historiske formidling på Billund Kommunes Museer.

 

Entré 65 kr. – Børn gratis adgang