Tænd et lys, tænd et håb – 4. maj 2022

Foto: René Lind Gammelmark

For 77 år siden kapitulerede Tyskland i den anden Verdenskrig, og resterne af tropperne måtte vende hjem igen.

Mange mistede et kært familiemedlem under Besættelsen, og de som gav deres liv for, at vi i dag kan nyde friheden, vil vi gerne mindes ved en mindehøjtidelighed på Grindsted Kirkegård den 4. maj kl. 19.00, hvor der lægges blomster på de fire fredede grave.

Efter denne højtidelighed samles vi i Kirkehuset, hvor Peter Jepsen, Give, vil fortælle om det at være Søn af Fjenden. Alle er velkommen.

Forhåbentlig vil der være tændt mange lys i vore vinduer – lys til ære for de faldne, men også til ære og respekt for Ukraine, som gennemlever rædselsfulde skæbner ved Putins nådesløse massakrer og krigsforbrydelser.

Håber I sammen Besættelsessamling Grindsteds Venner’ s vil være med til at mindes vore faldne og sende tanker til de, som i øjeblikket lider under krig.

I samme sammenhæng lægger Forsvarsbrødrene blomster på Laust Nielsens grav ved kirkens indgang, og hvor mindes hans fald under krigen i 1864.

Efter at have hørt om Søn af Fjenden har vi sammen med Frivilligcenter, Billund, Grindsted Kirke, Røde Kors Grindsted, Ungenetværk og Vestermarkskirken arrangeret en ceremoni på Torvet. Her udtrykkes taknemlighed for frihed og håb for vore ukrainske venner gennem sang og tale. Der vil være tændt en mængde levende lys.

Der er træffepunkter ved Apoteket, Home over for Sygehuset og Floh på Nr. Torv, Hvorefter vi kl. 21.00 går med fakler i front hen til Torvet til ceremonien.

Vi håber, at byen vil gøre denne aften til en minderig og smuk aften, og at vi sammen sender et stærkt budskab til såvel vore faldne som ukrainske faldne, samt tænder et håb for de, som er flygtet fra rædsler skriver Kurt Nørgaard i en pressemeddelelse.