Månedens bog på Billund Bibliotekerne

Billund Bibliotekerne

Her kan du se de bøger der er udvalgt som månedens bog i de forskellige afdelinger af Billund Bibliotekerne.

På bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme:

Halvt i himlen af Lone Hørslev

Denne roman foregår i København i 1920’erne og handler om forfatterens oldemors historie.

De to søstre Ellen og Dagmar er vokset op i et fattigt hjem i København i 1920’erne. Ved held og snilde kommer de begge i lære i en smørebrødsrestaurant og får derved en vej ud af fattigdommen. En sommeraften i Tivoli møder de to unge mænd, som de straks forelsker sig i. Med forelskelsen i de to mænd begynder Ellen og Dagmar at vokse fra hinanden, og der kommer langsomt splid og hemmeligheder mellem dem.

Romanen fortælles skiftevis mellem de to søstre, og det giver et rigtig godt indblik i, hvordan de brølende 20’ere opleves forskelligt.

Lone Hørslev er en aktiv og dygtig for forfatter, mest kendt for hendes roman ”Dyrets år” fra 2014 om Marie Grubbe. Hun har vundet flere priser og er altid garant for en god læseoplevelse.

PR-Foto

 

På bibliotekerne i Billund og Vorbasse:

Planternes manifest – Forsvar for en tavs livsform af Anders Lund Madsen og Michael Broberg Palmgren

Planternes manifest er en bog, der hiver planterne ud af dyrenes skygge, for nu skal vi holde op med at tage planterne for givet. Du få et unikt indblik i 41 forskellige planter, både hvordan planterne gror og spreder sig men også, hvordan de kommunikerer og overlever i det danske klima.

Bogen er skrevet som en samtalebog mellem Anders Lund Madsen og professor i plantefysiologi Michael Broberg Palmgren. De to har et rigtig fint samspil, og gør bogen både sjov, spændende og levende.

Anders Lund Madsen er journalist og kendt fra TV, hvor han har optrådt i flere forskellige programmer oftest med humoren i højsædet. Michael Broberg Palmgren er forsker og har skrevet en stribe videnskabelige artikler om biologi.

PR-Foto