En travl 4. maj med masser af aktiviteter i Grindsted

Foto: PIxabay.com

Aftenen onsdag den 4. maj er en travl aften i Grindsted, idet der er Sports– og Kulturgalla hvor Billund Kommune har en hyldest til kultur- og fritidslivet for præstationer og veludførte gerninger i 2021. Det foregår i MAGION fra klokken 17.30.

Når klokken bliver 19.00, lægges der blomster ved Laust Nielsen grav ved indgangen til Grindsted Kirke, og umiddelbart efter lægges der blomster ved de 4 fredede grave på Kirkegården ud mod Østerbrogade. Her mindes de faldne fra Grindsted under Besættelsen fra 1940 – 45 med sang og trompet.

I umiddelbar fortsættelses af denne ceremoni arrangerer Besættelsessamling Grindsted Venner også en foredragsaften i Kirkehuset, hvor Peter Jepsen, Give, vil berette om sine oplevelser på godt og ondt som Søn af Fjenden. Der er kaffe og kage til denne del af aftenen.

Borgergade, Vestergade, Vesterbrogade og Torvet vil være oplyst af 150 haveblus, byens forretninger har givet udtryk for at de vil tænde lys i vinduerne sammen med Apoteket og Doktor Hansens Hus. Dette for at mindes vores befrielse, og for at udtrykke vores støtte til Ukraine og dets folk såvel der som her. Sammen vil tænde et lys for vores frihed og vi vil tænde et lys for deres håb.

Der er samlingssteder på NørreTorv ved Floh, i Vesterbrogade ved Home og i Borgergade ved Doktor Hansen hus, og alle tre steder med start kl. 21.00 vil der være fakler og flag i spidsen for den korte vandring frem til Torvet. Her vil være sang, spil, bøn og tale.

Borgergade fra Matas og Vestergade fra Bog Idé frem til Torvet vil være spærret for kørende trafik.

Mød op og vær med i denne smukke majaften i Grindsted. Tænd gerne dit eget lys – medbring et marmeladeglas med fyrfadslys.

Arrangør: Vestermarkskirken, Grindsted Kirke, Røde Kors Grindstedafdelingen, Frivilligcenter Billund og Besættelsessamling Grindsteds Venner.