Siv åbnede ude med rekord

Siv Bertelsen - Foto: René Lind Gammelmark

Løb sin hurtigste 1.500 m udendørs nogensinde i Vejle
Grindsted-løberen Siv Bertelsen, 15, åbnede i weekenden den udendørs banesæson med manér. Blot en uge efter at have vundet sølv på 5 km landevej for 16-17 årige i Århus og sikret sig den samlede andenplads i Dansk Atletiks vinterturnering for U20 piger løb hun ved årets første regionsstævne i Vejle 4.45,67 på sin favoritdistance, 1.500 m, knap et sekund hurtigere end hendes hidtil bedste fra september, da hun blev en overbevisende dansk mester, dengang hos de 14-15 årige.

Dermed kom Siv godt i gang med udendørssæsonen, hvor det helt store mål er EM for U18 i Jerusalem om præcis to måneder. Siv klarede overraskende tidligt EM-kravet ved at løbe 4.39,81 ved indendørs DM i marts og hentede DM-bronze hos seniorerne, men skal i løbet af den korte forsæson før ferien ramme i nærheden af samme niveau udendørs for at sikre sig billetten.

Derfor var alle taktiske hensyn lagt væk i Vejle. En jævnaldrende dreng fra Vejle lagde et knaldhårdt, for hårdt, udgangstempo, som hverken han selv, Siv eller konkurrenterne kunne holde. Siv forsøgte at holde tempoet som forreste pige og betalte prisen, da den normale spurtkanon måtte se sig slået knebent på opløbet af en af sine træningskammerater, en tre år ældre pige fra U20-landsholdet.

Talentets travle uge
Allerede på søndag forsøger Siv at vise sig selv og landstræneren om sin topfart. Det sker ved sæsonens andet regionsstævne, denne gang i Vejen, hvor hun stiller op på en af sine sekundære distancer, 800 m. Også her er målet personlig rekord.

Allerede i aften træner hun sammen med de øvrige sydjyske ungdomseliteløbere på den månedlige samling hos Talentcenter Syd i Esbjerg, og på onsdag deltager hun i Billund Kommunes årlige idræts- og kulturgalla, hvor hun skal på scenen for at modtage kommunens hæder for sine tre danske mesterskaber i fjor skriver AK Heden i en pressemeddelelse.