Se de mange billeder: Fredag formiddag blev Grindsted Bymidteoase åbnet officielt

Snoren klippes sammen med borgmester Stephanie Storbank - Foto: Marianne Thorø

De seneste to år har Billund Kommune lavet et sommerbyrum på torvet i Grindsted der har haft betegnelsen “Grindsted City Beach”. I år  er der tænkt nyt og der er sat fokus på bæredygtighed. Området er derfor præget af grønne toner og en reference til “Mormors kolonihave”.  Ud over Billund Kommune, har to skoleklasser fra Vestre Skole haft en finger med i spillet, idet de har dekoreret de blade der pryder træerne på Grand Hotels facade.

Kl. 10 blev byrummet officielt indviet af Borgmester Stephanie Storbank sammen med børn fra byens institutioner. Børnene hjalp med at sætte yderligere planter i plantekasserne og vimpler på terrassen.

Børnehavebørn planter sammen med Borgmester Stephanie Storbank – Foto: Marianne Thorø

Børnehavebørn er i sandkassen sammen med Borgmester Stephanie Storbank – Foto: Marianne Thorø

Fredag eftermiddag danner bymidteoasen baggrund for “Grøn Fredag” der er et arrangement der igen sætter fokus på bæredygtighed med forskellige aktiviteter. Arrangementet bliver holdt i samarbejde mellem Grindsted Handel, FGU, Foreningen Grindsted Den Grønne Hovedstad og Billund Kommune.   

Kl. 16 åbner formanden for Teknik- , Plan- og Kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen eftermiddagens aktiviteter. Der er mulighed for at deltage i en affaldssorteringskonkurrence, prøve klimaspilet, køre i en sæbekassebil, bygge sit eget insekthotel, male et blad til træerne på Grand Hotel og høre mere om udviklingsstrategien for Grindsted.

Klik på billederne i galleriet her under for at se dem i stor størrelse