Ny bank – trofast sponsor

Starten på 7.5 km ruten - Foto: René Lind Gammelmark

Vestjysk Bank tegner to års kontrakt med Engsøløbet

Genopretningsplanen for egnens største motionsløb, Engsøløbet i Grindsted, tager nu yderligere fart. Det sker, efter at egnens største pengeinstitut, Vestjysk Bank, har skrevet under på en toårig sponsorkontrakt skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

– Vi har haft byens og egnens lokale pengeinstitut som sponsorer lige siden vort første løb i 1976, først Grindsted Sparekasse og siden Den jyske sparekasse. Men efter sparekassens fusion til Vestjysk Bank midt under løbets to års coronapause var vi selvfølgelig en smule spændte på, om de stadig var ombord – samtidig med, at vi jo skal have kontaktet vore trofaste løbere og rekrutteret nye. Men heldigvis sagde banken straks ja til endnu et torårigt sponsorat, da vi kontaktede dem, udtaler udtaler Engsøløbets PR- og sponsoransvarlige, Erik Holme Bertelsen fra AK Heden.

– I Vestjysk Bank er vi stolte over endnu en gang at være hovedsponsor for Engsøløbet, som har været en fast årlig begivenhed i Grindsted i mere end 40 år. Vi vil gerne støtte op om arrangementer, som samler lokalsamfundet, og det er netop, hvad Engsøløbet gør. Det er et hyggeligt løb, hvor der er plads til alle – lige fra børnefamilien til det ambitiøse løbehold. Derfor glæder vi os til, at startskuddet til løbet nu skal lyde igen efter to års pause, udtaler Dorthe Brinkmann, filialdirektør i Vestjysk Bank Grindsted.

I praksis er sponsoratet lig med – godt og vel – underskudsgaranti til byens og egnens gamle løb. For årets første penge er allerede brugt. Løbet har fået trykt en flot plakat, og løbsledelsen fra AK Heden og Grindsted Motion er selv i gang med at husstandsomdele 3.000 flyers i byen og til nærliggende motionsløb, ligesom der bliver udgifter til Facebook-annoncer.

  • I gamle dage var løbet en endog rigtig god forretning for begge arrangørklubberne. Men i år og næste år er vort mål at genskabe en rigtig god fælles begivenhed, der samler Grindsted og bliver en fed oplevelse for vore normalt mange løbende gæster udefra. Vi er meget ydmyge omkring det. Vi ved godt, at vi har en god historik at trække på, men også at vi er i stadig hårdere konkurrence med andre løb, og at det er betydeligt nemmere at fortsætte en etableret succes år efter år end at skulle genrejse et løb efter to års coronapause.
  • Vi har ikke sat noget fast succesmål for deltagerantallet. Vort mål er at skabe en fed aften, så løbet vokser næste år. Men vi håber, at løbere, motionister og resten af byen vil bakke os op, så vi nærmer os de knap 600 løbere fra vort seneste Engsøløb for tre år siden, uddyber Erik Bertelsen.

Fakta

For første gang i årtier løbes Engsøløbet i år en hverdagsaften, torsdag den 16. juni med start og mål ved Lynghallen i Grindsted. 2022 bliver den 45. udgave af løbet. Den klassiske rute er 7,5 km, men derudover gentages premieresuccessen fra 2019 med et løb på to km.

Det første Engsøløb i 1976 samlede beskedne 60 løbere, og løbet var ganske lille i resten af sit første årti. Men da motionsbølgen rullede i 1980’erne, voksede Engsøløbet til det klart største i en større omegn. Ved 25 års jubilæumsløbet i 2000 var det endda Midtjyllands største med 1.846 deltagere, heraf mange fra firma-, skole- og familiehold. 

 

Mere info på engsolobet.dk

Tilmelding på sportstiming.dk senest 1. juni.