Kendt modebrand i offensiven: Fra traditionel tøjforretning til europæisk førerposition

Målet for Zizzi frem mod 2025 er, at både omsætning og indtjening som minimum skal fordobles, og samspillet mellem butikkerne og de digitale kanaler forbliver en væsentlig del af virksomhedens strategi. Foto: PR.

Modebrandet Zizzi har de seneste 36 måneder gennemført en omfattende digital transformation af deres samlede forretning. Det har styrket kunderejsen, øget omsætningen og placeret virksomheden i den absolutte top i Europa.

For bare et år siden var Zizzi, der sælger tøj til kvinder indenfor plus-size segmentet, et modebrand kun med traditionelle og klassiske tøjbutikker som så mange andre. Den æra er slut nu, hvor modebrandet efter tre års intens digital transformation har taget skridtet op og placeret sig som en af de absolut mest moderne og digitaliserede tøjvirksomheder. Zizzis tech stack i alle hjørner af virksomheden er blev opgraderet udelukkende med det formål at styrke kundernes samlede omnichannel-oplevelse.

– Zizzi har som forretning altid været i udvikling, men det seneste år er det virkelig gået stærkt. Vi har flyttet vores brand fra at være en traditionel tøjvirksomhed til nu at være en af Skandinaviens absolut førende online-virksomheder indenfor modebranchen. Alt hvad vi har lavet det seneste år, er sket med kunden i centrum, og i dag står vi strategisk stærkere end nogensinde før med en moderne omnichannel-platform og næsten 70 procent i online-andel, fortæller Kuno Kildetoft Mehlsen, der er CEO i Zizzi i en pressemeddelelse.

Det strategiske kursskifte har allerede vist stærke resultater. Tilgangen af nye kunder er på bare et år vokset med 11 procent, og i 2021 steg omsætningen til 732 millioner kroner, hvilket er det bedste resultat i virksomhedens historie.

Zizzi har som forretning altid været i udvikling, men det seneste år er det virkelig gået stærkt. Vi har flyttet vores brand fra at være en traditionel tøjvirksomhed til nu at være en af Skandinaviens absolut førende online-virksomheder indenfor modebranchen, fortæller Kuno Kildetoft Mehlsen, der er CEO i Zizzi. Foto: PR.

Fire centrale indsatsområder

For at styrke samtlige dele af kunderejsen – store som små – blev den digitale transformation gennemført på fire strategiske grundpiller: Onlineplatformen, detailledet, logistikken og markedsføringen. Det har eksempelvis medført en øget og intelligent personalisering af alt, hvad der udbydes i de enkelte touchpoints samt stærkere rapportering og monitorering af responsen.

Ifølge Kuno Kildetoft Mehlsen har det i processen været vigtigt at udvikle helt unikke elementer, som skiller Zizzi ud fra konkurrenterne.

– Tilgangen fra starten var, at vi vil lave noget, som ikke er set før – selvfølgelig i kombination med mere traditionelle forbedringer af kunderejsen. Vi er blandt de kun fem virksomheder i verden, der som de eneste er gået all-in på Salesforce, og i dag udnytter vi som de eneste på det europæiske marked fordelene ved at kombinere Commerce Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud og Interaction Studio, CDP, datorama samt interaction studio +++, fortæller han.

 Af mere håndgribelige forbedringer af kundeoplevelsen fremhæver han eksempelvis trådløs kommunikation fra prøverum, hvor ekspedienterne får besked på deres smart watch, et nyt POS-system med kassesystemer overalt i butikkerne, et splinternyt inspirationsunivers kaldet Zizzi Studio samt produktanbefalinger fra andre kunder. Desuden har Zizzi på leveringsfronten click and collect, pick from store og ship from store.

Modebrandet Zizzi har de seneste 36 måneder gennemført en omfattende digital transformation af deres samlede forretning. Det har styrket kunderejsen, øget omsætningen og placeret virksomheden i den absolutte top i Europa. Foto: PR.

Baghjul til konkurrenterne

Med den styrkede omnichannel-oplevelse har Zizzi lagt grundstenen til fremtiden, og Kuno Kildetoft Mehlsen er ikke et sekund i tvivl om, at virksomheden i fremtiden vil stå stærkt i den internationale konkurrence.

– At sælge og livstilsprodukter i 2022 er et helt andet og meget anderledes game end for bare fem år siden. Kunderne har nogle væsentlig andre forventninger til, hvordan en butik – online som fysisk – skal se ud og opleves. Vi har nu et moderne og opdateret set up, der fuldt ud matcher kundernes behov, og det stiller os rigtig stærkt i forhold til fremtiden, siger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Målet for Zizzi frem mod 2025 er, at både omsætning og indtjening som minimum skal fordobles, og samspillet mellem butikkerne og de digitale kanaler forbliver en væsentlig del af virksomhedens strategi.