Danske Seniorer Grindsted inviterer medlemmerne på tur til Nørre Vosborg og VLTJ

Den 16. juni 2022 har Danske Seniorer i Grindsted en tur der går nordpå.

Bussen kører nordpå hvor der er kaffe og rundstykke. Næste stop er Nørre Vosborg, hvor der er rundvisning. I 2004 startede en større renovering og ombygning af herregården, der i 2008 åbnede dørene til den flotte nyrenoverede herregård. Nørre Vosborg består af et firelænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundrede. Bygningerne rummer en række herregårdsstuer, riddersal og konference lokaler. 

Herefter går turen videre til Vemb Station, hvor medlemmerne skal ombord på det velkendte tog, VLTJ. Turen på Lemvigbanen der blev grundlagt i 1879 går forbi trinbrættet Victoria Street Station i Vejlby, og gennem det barske vestjyske landskab over tangen til endestationen i Thyborøn. I Thyborøn får nyder deltagerne en to-retters menu inkl. en øl eller en vand. 

Efter spisning går turen videre gennem Thyborøn, forbi sneglehuset og mindeparken, hvor Jyllandsslaget fandt sted. Her har Lemvig Kommune stillet 25 granitsten og 8.564 figurer op, til minde om det enorme menneske tab under første verdenskrig der skete lige udenfor Thyborøn. Vi ser lidt af havnen og Thyborøn kirke, der er en meget moderne kirke fra 2011. Hjemuren køres af andre veje skriver Danske Senioerer i invitationen.

Der er afgang fra Lidl kl. 8 og prisen for at deltage er 500,- kr. Tilmelding efter først til mølle princippet til Harry på tlf. 23 26 19 73. Betaling skal ske til Vestjysk Bank på konto 8210-0735721984, mobile pay 614403 eller i bussen.