Børnenes Hovedstad fejrer 10-års fødselsdag sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary

: CoC Playful Minds arbejder for at udvikle Billund som Børnenes Hovedstad i ligeværdigt samarbejde med børn i områderne byrum, fremtidens læringsmiljøer og iværksætteri. - PR-Foto: CoC

Mandag den 16. maj fejrer Børnenes Hovedstad 10-års fødselsdag. Dagen fejres sammen med H.K.H. Kronprinsessen. CoC Playful Minds inviterer alle Billunds børn og borgere til at følge begivenheden fra Kløvermarken og til fødselsdagsfest på Båstlundvej.

I 2021 var det 10 år siden at Billund begyndte arbejdet med at blive Børnenes Hovedstad. Det markeres i udviklingsorganisationen CoC Playful Minds med en begivenhedsrig dag med Kronprinsessen som æresgæst.

 – At skabe og udvikle i et ligeværdigt samarbejde med børnene har altid været en central del af vores tankegang. Derfor er børnene selvfølgelig også i centrum på mærkedagen. Gennem hele dagen, vil det være lokale børn, der er værter for H.K.H. Kronprinsessen og de øvrige gæster, fortæller CEO for CoC Playful Minds, Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse.

Til et musikalsk live-indslag foran CoC Playful Minds’ domicil på Kløvermarken vil to seje børneværter byde Hendes Kongelige Højhed og de øvrige gæster velkommen efterfulgt af en blomsteroverrækkelse.

Børnene vil desuden give Kronprinsessen og gæsterne en rundvisning i fødselsdagsudstillingen indenfor og fortælle om UNICEFs anerkendelse af Billund som Danmarks første børnevenlige by og kommune samt om Børnetopmødet i september i 2021 med deltagere fra 43 nationer.

Børnene vil præsentere 10-års fødselsdagsfilmen og bogen om SUPERFLEX-kunstværket ’Legekontrakten’ samt læse godnathistorier for Kronprinsessen – skrevet af børnene selv. En af iværksætterne i CoC Playful Minds – Made by Us – præsenterer sammen med skolen Drive et samarbejde, hvor børn har bidraget til udvikling af krammedyr til børn med særlige behov. Kommunalbestyrelsen og bestyrelsen for CoC Playful Minds deltager i denne første del af det kongelige besøg.  

Herefter inviteres alle borgere til fødselsdagsfest. I dagens anledning er der etableret en festplads på Båstlundvej – langs Sans Billund-skulpturerne vest for lufthavnen – hvor festen kommer til at finde sted. Pladsen åbner kl. 16.00. Kronprinsessen ankommer til pladsen ca. kl. 16.30.

På festpladsen vil en række telte rumme forskellige udstillinger – fx om Sans Billund, hvor billedkunstner Karoline H. Larsen og lokale børn, der har deltaget i udviklingen af skulpturerne, holde en mindre workshop om skulpturerne.

CoC Playful Minds udgiver i dagens anledning en malebog, så man også selv kan farvelægge skulpturerne. Billund Gymnastikforening assisterer, så borgerne fx kan prøve at lave fx vejrmøller, som de børn, der har bidraget til udformningen af Sans Billund skulpturerne, gjorde, da de “sansede Billund”. Andre telte vil vise eksempler på de mange gode resultater, der er blevet skabt i Børnenes Hovedstads første 10 år.

Kronprinsessen indvier ’Sans Billund’, der fremover vil fungere som byport og vartegn for byen. Herefter vil Kronprinsessen besøge de forskellige udstillingstelte. LEGOLANDGARDEN spiller, og der vil være gadegøgl, flagallé samt mulighed for at nyde en kop kaffe.

Der vil være mulighed for parkering på LEGOLANDS p-plads på Båstlundsvej – også for cykler.

Skulpturerne ‘Sans Billund’ indvies den 15. december som Billunds nye vartegn og “byporte”. Foto: Johnny Madsen, jmd.dk