Tamilerne mindedes 13-året for Mullivaikkaal massakren

Foto: Privatfoto

13 års mindedag for  uskyldige mennesker vi mistede under Mullivaikkaal massakren i 2009.

Alexia Selvarajah Thushyanthan skriver i en pressemeddelelse fra DTSU Grindsted:

Søndag den 15. maj 2022 var Tamilerne samlet i Grindsted Kirke, for at mindes ofrene der døde i deres hjemland.

Det er ofre som kæmpede til det sidste for sit hjemland, Tamil Eelam på Sri Lanka og vores frihed.  18. maj 2009, præcis 13 år siden i dag, er dagen, hvor krigen blev erklæret slut.

En dag som ej er glemt og står som et minde mærke i alle vores hjerter. Selvom krigen nåede sin ende, så er smerterne krigen medførte og de utallige uskyldige menneskers tab og ofring for vort hjemland, ej forglemt.

Vores folk blev udsat for mange grusomme handlinger, som vi kun kan forestille os.

146.000 mennesker blev forsvundet, 70.000 mennesker døde, flere mænd og kvinder blev mishandlet, og små børn, som aldrig nåede at se hvad fremtiden havde i vente for dem, blev udsat for det mest brutale og endte med at blev ofre. Alene af den grund, at de var tamiler.

De mennesker vi har mistet, levede deres liv, beskyttede deres familier, sørgede at børnene fik en uddannelse og følte sig trygge i deres hjemland. Retfærdigt, det der skete for dem? Det er det langt fra. Vi fyldes af gru og afmagt over den meningsløse og uretfærdige katastrofe, der ramte Tamil Eelam. Den 18. maj 2009 er aldrig blevet og vil aldrig blive glemt. Mullivaikkaal massakren er et evigt sår, som med tiden, er blevet til et minde, som vi holder i hævd, og som vi ærer.

Krig er ikke et svar og vold er ikke en løsning på et problem eller utilfredshed. Enden på alt det her, er fred. Freden, som vi har kæmpet for og som vi fortsat kæmper for.

Vi ønsker ikke meget, et land med frihed, et land med tryghed, et selvstændigt land, og retfærdighed for vores folk, som mistede deres liv for alt det her.

Der sker mange forfærdelige og uacceptable handlinger i verden mod uskyldige mennesker. Derfor er det vigtigt at bringe det her til lys, lige så meget som mange andre hændelser der finder sted i andre dele af verdenen i dag, bl.a. nu på Sri Lanka. I så mange år har tamilere verden over kæmpet for at få verdenen og overmagterne til at indse og anerkende, at det der skete på Sri Lanka i 2009, var et folkemord og ikke en borgerkrig. I dag, når den Sri Lankanske regering står til opløsning og premierministeren er ikke kun trådt tilbage fra posten. Men har også gemt sig væk med sin familie, viser det tydeligt, at der er noget der bliver gemt væk, som de ikke vil have ud i lyset. Det er den uretfærdige behandling tamilerne har været udsat for siden 2009. Med alt det der sker på Sri Lanka, ønsker vi bare at verdensregeringerne åbner øjnene op og kigger nærmere ind til, hvad der skete i 2009 og forstår, at i så mange år, har vi kun kæmpet for et retfærdigt svar for vores brødre og søstre, som blev taget fra os og som vi stadig ikke ved, hvad der er sket dem den dag i dag og sidst ikke mindst, give vores land Tamil Eelam tilbage. Så tamilere kan leve et selvstændigt liv med en retfærdig behandling, for siden den dag Singhaleserne tog over regeringen og tog over landet, har tamilere ikke kun mistet deres frihed men også deres rettigheder og rettigheden til at have en mening og tale ud.

Efter en mindeværdigt gudstjeneste, blev der serveret en slags risgrød kaldet “Congee”.  Congee er noget, tamilerne spiste specielt i den sidste stykke tid under krigen, da der var intet andet føde under daværende omstændigheder. Det var en fantastisk oplevelse at dele det med de deltagende og mindes vores helte på denne måde som afslutning på dagen skriver Alexia Selvarajah Thushyanthan  på vegne af Det Tamilske Samordnings Udvalg i Grindsted i en pressemeddelelse.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse