Grindsted bymidte spærres af den 21. maj til Danmarks største cykelløb for børn

Foto: Billund Kommune

Grindsted bymidte bliver fyldt af cykelglade børn og deres familier lørdag den 21. maj til Kids Tour, og det får betydning for den lokale trafik, da bymidten og cykelruten bliver afspærret

Kids Tour – Danmarks største cykelløb for børn – kommer til Grindsted lørdag den 21. maj. Det bliver en dag med cykelsjov og aktiviteter for hele familien, og det hele foregår i og omkring Grindsteds bymidte.

Deltagerne i cykelløbet er børn i alderen 3-10 år, og derfor er sikkerheden førsteprioritet for Billund Kommune og løbets arrangører. Det betyder, at ruten vil være afspærret under cykelløbet uden mulighed for civil kørsel i området. Selve bymidten vil også være spærret af før og efter cykelløbet, da der vil være eventplads på Torvet hele dagen.

De konkrete afspærringer

Afspærring af bymidten

Tidsrum: Den 21. maj fra kl. 06.00 – 18.00.

Hvad er omfattet: Torvet inklusiv Borgergade (frem til Birketorvet), Vestergade (frem til Smutten), Jernbanegade (frem til Skolegade) og Nørregade (frem til Skolegade). Hele Nørre Torv Parkering vil også være afspærret.

Afspærring af cykelruten

Tidsrum: Den 21. maj fra kl. 09.00-16.00.

Hvad er omfattet: De samme områder som ovenstående. Dertil hele Nørre Torv, hele Skolegade, Banegårdsvej inklusiv parkeringspladserne fra Skolegade samt Borgergade fra og med Apotekertorvet. Ved Smutten/Vestergade vil der være én vejbane farbar med midlertidig trafiklysregulering.

Benyt andre parkeringspladser

Afspærringerne gælder al civil kørsel, men der vil selvfølgelig til hver en tid være mulighed for, at beredskab og udrykningskøretøjer kan komme frem i hele området.

Bor man inden for afspærringerne, og har man behov for at bruge sin bil i tidsrummet, skal man have flyttet bilen ud fra området, inden afspærringerne træder i kraft. Billund Kommune henviser til at benytte byens øvrige parkeringspladser denne dag.

Berørte borgere i bymidten har fået direkte besked om afspærringerne.

På billund.dk/kidstour kan man se info om afspærringer, rute og oversigtskort for dagen.

Fakta: Om Kids Tour

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og holdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På eventpladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler i Trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole

 

 

Klik her for at se de forskellige oversigtskort

PR-Foto: Billund Kommune

PR-Foto: Billund Kommune

PR-Foto: Billund Kommune

PR-Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune