Jonas Skyum fra Grindsted Badmintonklub har fået MAGION’s unglederpris 2021

Jonas Skyum - Foto: René Lind Gammelmark

Jonas Skyum der de seneste 10 sæsoner har været en del af Grindsted Badmintonklubs trænerteam for ungspillere fik sig noget af en overraskelse onsdag aften.

Jonas fik nemlig overrakt MAGION’s Unglederpris 2021, efter en indstilling fra Grindsted Badmintonklub.

Henrik Steen-Andersen der er Centerleder i MAGION Grindsted kom ind i MAGION’s Hal 3, med sig havde han et gavebevis. I hallen var der en del badmintonspillere, heriblandt Jonas Skyum, og der var også andre fra Badmintonklubben, blandt andet bestyrelsesmedlemmer.

Henrik fortalte at MAGION sidste år indførte en ny pris, til en leder under 25 år. Han fortsatte” den skal vi have uddelt igen, og formålet med UNGLEDER-prisen er at anerkende en ung, ulønnet idrætsleder eller ildsjæl under 25 år fra Billund Kommune. MAGION ønsker at vise de unge, at deres arbejde anerkendes og har stor værdi for foreningslivet og lokalsamfundet. Samtidig er UNGLEDER-prisen også et forsøg på at sætte fokus på de unge frivilliges store betydning i idrætsforeningernes dagligdag og ikke mindst fremtid”. Prisen er på 2500 kr.

Hans Bennetzen, formand for MAGION overrakte prisen, og han kaldte Jonas Skyum over til ham, og fortalte at Grindsted Badmintonklub havde indstillet ham, og at klubben havde lavet en meget flot indstilling. Indstillingen kan du læse herunder:

Jonas Skyum har de seneste 10 sæsoner været en del af Grindsted Badmintonklubs trænerteam for ungdomsspiller. Jonas startede som hjælpetræner da han var 13 år, efter det første år tog han hjælpetræner kursus 1 og 2, og senere dygtiggjorde han sig med yderligere løbende trænerkurser.

Allerede som 16 årig fik han ansvaret for et ungdomshold og det har han med fantastisk engagement bestridt lige siden til alles store tilfredshed. Han har lige fra starten haft ansvaret for nybegyndere og senere øvede træningshold, samt indimellem været afløser for trænere på talentholdet, og uanset hvilket hold han har haft , har han udvist nogle helt særlige evner, der gør ham til en vellidt og afholdt træner, med sit rolige væsen og velovervejede træningsmetoder og program, gør han sig nemt forståeligt over for børnene, således de hurtigt får kendskab til hvilke træningsøvelser der skal udføres og derved dygtiggjort mange spillere som er rykket op til næste træningshold.

Ligeledes er han god til at tale med forældrene, hvilket vi i GBK op til flere gange har fået fortalt hvor imponeret de har været af en træner i så ung en alder kunne have ansvaret for 15-20 børn, og samtidig tryllebinde dem til badminton.

Ud over at have været træner, har Jonas altid været en del af det trænerteam, som har arrangeret jule- og sæsonafslutninger for børnene, men ikke mindste været en af hovedpersonerne når der skulle laves program og samtidig have ansvaret for klubbens ultralejr.

Jonas har desuden i de to seneste sæsoner haft ansvaret for DGI’s introduktion til badminton for skolerne i Billund Kommune. Jonas har også en plads i GBK’s seniorudvalg, og har i nogle tilfælde været med ved GBK’s bestyrelsesmøder, hvor han delagtiggører sig på bedste vis.

Herefter overrakte Hans og Henrik gavebeviset til Jonas.

Fra venstre Hans Bennetzen, Jonas Skyum og Henrik Steen-Andersen – Foto: René Lind Gammelmark