Ny brochure skal give lokale og besøgende et spændende indblik i Billunds mange skulpturer

Fra venstre mod højre: Torben Klovborg (formand for Billund Handelsstandsforening), Jørgen Bruhn (initiativtager til projektet), Anne Østergaard (grafiker, Parløb A/S) og Per Ahm (indehaver af Originalen). - PR-Foto

Nu kan lokale og besøgende i Billund gå på skulpturopdagelse på en spændende rute i Billund med en hjælpende hånd fra en ny brochure. 

En arbejdsgruppe med repræsentanter fra både Billund Kunstforening og Skulpturpark Billund har nu udarbejdet en brochure, som viser alle de mange spændende og flotte skulpturer i Billund. 

Udover at vise de mange skulpturer indeholder brochuren også et oversigtskort, hvor man – på den foreslåede rute – finder de mange skulpturer. Håbet er, at både lokale såvel som turister får lyst til at gå ruten på ca. 4 km. Ruten starter og slutter i midtbyen – og byder ud over skulpturer også på smuk og unik Billund-natur med eng, vandløb og skovbevoksning.

Initiativtageren til projektet, Jørgen Bruhn udtaler: ”Der har været en stor efterspørgsel på materiale om de mange skulpturer i Billund.  Det er helt specielt, at vi har så mange skulpturer fra kunstnere i hele verden.  Skulpturer der er spændende for børn og voksne i alle aldre.  Dertil kommer, at ruten gennem Skulpturparken på smukkeste vis forbinder mange af byens faciliteter  Endnu en god grund til at besøge og opleve Billund.” skriver de i en pressemeddelelse.

Fakta:

  • Der er i alt 42 skulpturer/skulpturgrupper i Billund.
  • Brochuren om de mange skulpturer vil være tilgængelig i byens forretninger, hoteller og restaurationer.
  • Arbejdet med brochuren er gennemført 100% lokalt i Billund: Johnny Madsen, som er en del af arbejdsgruppen, har stillet fotos til rådighed, den grafiske virksomhed Parløb A/S, har stået for den grafiske tilrettelægning. Originalen har stået for trykningen, og Ole Kirk’s Fond har støttet tilblivelsen af brochuren. Billund Handelsstandsforening vil nu stå for distributionen af brochuren.
  • Brochurematerialet stilles til rådighed for både Visit Billunds og Billund Kommunes hjemmesider.
  • Detaljer om mange af Billunds skulpturer bliver lagt ud på Skulpturpark Billunds hjemmeside.