Leif og Margit fejrer Diamantbryllup

Leif og Margit Olesen - Foto: René Lind Gammelmark

Det hele startede i 1960 hvor Leif og  Margit mødte hinanden på Grand Hotel i Grindsted. Leif kom fra Langå for at arbejde på Grand Hotel som Natportiere og Margit kom fra Gilbjerg, født i Vorbasse og arbejdede som stuepige. De blev gift et par år efter. Der gik ikke længe inden John blev født. Der var meget arbejde for dem begge dengang, men det kan vi ikke huske så meget om mere, for det er 22 år siden vi stoppede med at arbejde, og sønnerne overtog de to dækforretninger i hhv. Grindsted og Billund. Leif konstateret at de nåede at arbejde i over 40 år. Margit startede som dagplejemor mens børnene var små, og senere startede hun i firmaet. Hun har lavet alt muligt forefaldende arbejde, både kontorarbejde og montering af dæk. Der var da nogen gange nogle af kunderne der kiggede når Margit gik i gang med dækkene, men det klarede hun jo fint mener Leif.

Startede i dækbranchen i 1971
Leif startede hos AC Slidebaner i 1971, i lokalerne på Odinsvej, her var han ansat i nogle år, indtil 1977 hvor Leif og Margit ville leje nogle lokaler i Vorbasse, hvor der var en stor traktorværksted der havde en ledig hal, og det var tæt på at det var blevet til noget, for det var os der havde alt arbejde, mens AC tjente alle pengene fortæller Leif Olesen. Men det blev ikke Vorbasse, for AC mente ikke at det duede at Leif og Margit startede op i Vorbasse, for så får vi to forretninger der ikke kan køre, så var det bedre at Leif og Margit lejede AC’s forretning i Grindsted mente AC, der ud over forretningen i Grindsted også havde en forretning i Brande. Lokalerne i Grindsted havde AC lejet af et dækfirma, som Leif købte lokalerne af, og på den måde blev Leif’s Dækservice i Grindsted en realitet.

Uddannet på LEGO
Leif er uddannet formopstiller på Lego i 1969, hvor de var 4 der kom på en skole i Odense hvor de blev uddannet formopstiller, de andre der arbejdede som formopstillere var bare tillært dengang.  

Kunne ikke stille sig længe
Er også udlært blandemester, har kørt hos Zonen, men fandt sin rette plads da han startede som dækmand, har han været  selvstændig i 30 år.  Til at starte med var det kun Margit og Leif, men fik efterhånden hjælp af Kurt Madsen der også har været ansat hos Leif’s Dækservice i mange år.

Børn
Da vi blev selvstændige med dækfirmaet var børnene blevet større, for da børnene var små arbejdede Margit som dagplejemor.  Har børnene John der bor i Grindsted, Bjarne der bor i Billund, Torben der er på Lego og bor i Hejnsvig, Bent der bor i Andst. John er udlært hos Volvo som lastbilmekaniker, Bjarne er uddannet møbelsnedker, Bent er uddannet maskinsnedker, mens Torben er udlært elektriker. John og Bjarnes koner arbejder sammen hos hos Leifs Dækservice i Billund.

Leif og Margit Olesen – Foto: René Lind Gammelmark

Vi har været heldige
Under interviewet med Leif og Margit har de flere gange sagt “Hvor har vi da været heldige” og det mener de at de har været hele vejen igennem og vi har oplevet en masse.

Børnebørn og oldebørn
Vi har tre oldebørn fortæller Leif, men desværre bor de ikke lige helt tæt på, Margit supplerer, den ene bor i Esbjerg og to i Hørsholm. Forældrene er dog gode til at vi kan holde kontakten via teknikken. I påsken var vi alle sammen ovre i Johns sommerhus, og da Leif kom ind af døren først kom den mindste af børnebørnene der er tre år, (der plejer at gå lidt tid inden hun vil tale med ham), og spørger “Har du ikke din oldemor med i dag” – og her mente hun jo Margit, det var dejligt.

Leif er 81 år og Margit er 78 år, og selvom der er lidt skavanker, så har vi det jo godt.

Holder af at campere, rejse og fiske
Vi har camperet en del, ligesom vi har nydt at tage på en rejse. Og uanset om vi har været hjemme eller på camping, så har vi fisket rigtig meget begge to fortæller Leif og Margit, både fra båd og med stang. 

60 år som ægtefolk
Vi har en god familie, både børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn. Det er ikke fordi vi overrender dem, men når vi har brug for dem, så er de her. Vi har haft et godt liv og været heldige – vi er over 20 personer når vi er sammen fortæller Margit, vi kan være her i stuen når vi er samlet.

Hus på Østergade
De boede i huset på Østergade fra 1973 til 2015, så vi fik 42 år i huset inden vi solgte det. En dag kom der en forbi og spurgte os om ikke vi ville sælge huset, og to dage senere var huset solgt, og vi skulle så have fundet en ny base. Men efter så mange år så var der jo en masse der skulle pakkes ned, nogen ting fik børn og børnebørn, andet lod vi stå i huset og noget tog vi med om i vores nye base fortæller diamantbrudeparret. Det var et stort hus vi havde på Østergade, men det var også blevet for stort til os – der var trapper for at komme ind, og der var trapper til loft og kælder, ikke noget for ældre folk. Leif og Margit havde på forhånd bestemt at når ikke de længere følte at de kunne passe hus og have, så skulle det sælges, for børnene skulle ikke komme og hjælpe hele tiden. Samtidig havde de også bestemt at når de havde solgt huset ville de leje og ikke eje. Vi flyttede så ind i rækkehuset her på Bakkevej i Vorbasse, og det har vi ikke fortrudt. Vi har nogle fantastiske naboer og lejemålet her har den helt perfekte størrelse til os fortæller Leif og Margit.

 

Diamantbrylluppet fejres den 3. juni på Hejnsvig Hotel.