Månedens bøger i Bibliotekerne i Billund Kommune

Billund Bibliotekerne

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme

Land af sne og aske af Petra Rautiainen
I Land af sne og aske følger vi to historier. Den ene del foregår i 1944 i en hemmelig tysk lejr i det nordlige Finland. Her møder vi fangevogteren Väinö, der på samme tid iagttager og lukker øjnene for de grusomheder, som fangerne bliver udsat for. En af fangerne, Kalle, bliver dog behandlet bedre end de andre og Väinö prøver at regne ud, hvorfor Kalle er anderledes end de andre.
Den anden del af historien foregår et par år senere, hvor kvinden Inkeri leder efter sin mand, som er forsvundet under krigen. I hendes søgen optrevles en grim historie om den finske flirt med nationalsocialisme og racehygiejne-programmet.
For læsere af romaner med autentiske beskrivelser fra 2. verdenskrig og tiden derefter.

PR-Foto

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse

Det der skiller os af Brit Bennett
Denne roman starter i 1950’erne i en lille flække i Louisiana, hvor race er en meget vigtig del af samfundets dagsorden. Igennem generationer har der blandt de sorte, været prestige i at gifte sig med en med en lysere hudtone, så man derved får lysere børn. Dette er også tilfældet for de enæggede tvillinger Desiree og Stella, som på trods af at de er sorte, har en ganske lys hudtone. En dag stiller Stella sig i en kø kun for hvide, og hun opdager at hun bliver accepteret som hvid, hvis hun bare opfører sig som en. Efter det ser hun sig ikke tilbage, og hun rejser fra søsteren og det liv de havde sammen. Stella klipper alle tråde og får sig et liv som hvid i et rigt kvarter i Californien.
Romanen er en slægtsroman, der også følger tvillingernes forældre og børn. Romanen dykker ned i kontrasten, ved at være hvid og rig i Californien og sort og fattig i Louisiana og de meget forskellige livsvilkår, som de to søstre kan tilbyde deres børn.
For læsere af brede familieromaner.

PR-Foto