En anderledes havedag i helt særlige rammer på Museumsgården Karensminde

Arkivfoto: Bent Nielsen, Karensmindes Venner

I år fejres alt det grønne igen til Havedagen på Museumsgården Karensminde der er en del af Mark – Billund Kommunes Museer.

Det sker søndag den 12. juni fra kl. 10 til 16. Her kan man møde haveentusiaster med grønne fingre ud over det sædvanlige og en ganske særlig videon om planter og haver. Man kan købe stauder og historiske plante- og frøsorter i boderne. Mark – Billund Kommunes Museer lancerer for første gang salg af historiske frø- og plantesorter fra egne haver, ligesom der sælges Karensminde Ale,  der er brygget på gårdens egen bygmalt. Der sælges også marmelader der er lavet på museumsgårdens bærhøst.

Åbning af fotoudstilling
Kl. 11.00 åbner den store Outdoor fotoudstilling “Jorden bærer dit aftryk”. Naturvejleder ved Økolariet, Finn Lillethorup er gæstetaler ved åbningen, ligesom han og museumsinspektør Michelle Mahler, som har kurateret udstillingen, inviterer til omvisning og samtale af udstillingen kl.13.00

Michelle Mahler fortæller om udstillingen:
“Vi dyrker og bruger naturen til afgrøder både på marker, i drivhuset, i haven og i kolonihaver. Og vi fjerner naturen for at gøre plads til by og byggeri, men vi bringer også naturen ind i byerne igen og gør den vildmed vilje. Og vi bruger naturen til aktiviteter, ferie og leg. Menneskets samspil med naturen sætter aftryk og er synlige spor i landskabet og i byer.”

Udstillingen består af i alt 21 fotos, som på hver sin måde fortolker titlen “Jorden bærer dit aftryk”. Foto nr. 21 afsløres til selve åbningen, dette er vinderfotografiet af den fotokonkurrence, som museet inviterede til i løbet af foråret.

“Vi har fået nogle helt unikke bud på, hvordan jorden bærer vores aftryk, og vi glæder os til at dele det med gæsterne den 12. juni og resten af sommeren” fortæller Michelle Mahler.

Havedagen er oplevelser i kulturhistoriske rammer
Havedagen 22 er  blevet til i et samarbejde mellem Hejnsvig-Grindsted-Vorbasse havekreds, støtteforeningen Karensmindes Venner og museet og afholdes på Museumsgården Karensminde. Her står museets marker lysegrønne og spirende. Forevisningsmarken er fyldt af spændende historiske afgrøder, som står i skarpe snorlige rækker. Haven blomstrer i dens juniflor.

Forskellige aktiviteter
På havedagen kan man også opleve åbne værksteder, håndarbejde i stuen, uldforarbejdning og farvning, aktiviteter i køkkenet, maskinparken og børnene kan tage på en kulturhistorisk jagt efter menneskets spor og aftryk i og omkring museet. Der er oplevelser for alle i naturskønne omgivelser midt i et unikt kulturlandskab, formet at mennesker gennem tiden.

Der er salg af mad og drikkevarer på Museumsgården.

I museumsbutikken kan der købes saft, is og lidt sødt, samt bøger, kunsthåndværk m. m.

Entré er 65,- kr. for voksne og gratis for børn under 18 år. Billetterne skal købes i museets udstillinigsbygning ved parkeringspladsen.

Du kan læse mere på Museets hjemmeside eller facebook