Fire gange guld i fire starter

Siv Bertelsen i AK Hedens blå trøje i vild spurt mod en tre år ældre konkurrent, på forhånd en af hovedbegivenhederne ved de vestdanske mesterskaber i Randers og et løb som levede op til forventningerne. Siv vandt med 0,09 sek. lig med en halv meter efter de 1.500 m. - Foto: Lars Vels, Viborg AM

Fuldt hus til de tre Bertelsen-søstre i atletik – tre personlige rekorder

Atletik-søstrene Bertelsen fra Grindsted vendte hjem fra pinsens vestdanske mesterskaber i Randers med fuldt hus, fire gange guld i fire starter, heraf hele tre personlige rekorder.

Lillesøster Siv, 15, fortsatte sin nærmest uafbrudte række af personlige rekorder på næsten alle distancer som opvarmning til næste måneds U18 EM i Jerusalem med flotte personlige rekorder to dage i træk. Først kappede hun knap to sekunder af sit personligt bedste ved at løbe 4:38.04 på sin favoritdistance, 1.500 m., som blev et af mesterskabsweekendens absolutte højdepunkter. Siv lagde selv et hårdt udgangstempo og førte feltet helt frem til sidste omgang, hvor hendes eneste reelle konkurrent i løbet, en U20-landsholdsløber og træningsmakker fra Sivs ugentlige træninger i Kolding, overtog spidsen. Men i en fascinerende slutspurt slog Siv lige nøjagtig sin tre år ældre konkurrent med 0,09 sek., mens konkurrenten forbedrede sin personlige rekord med mere end syv sekunder. Blandt de jævnaldrende var Siv som vanligt suveræn. Selv om hendes nærmeste konkurrent blandt de 16-17 årige forbedrede sig med nærmest uhørte 12 sek., var Siv stadig hele otte sek. foran. Med sin nye personlige rekord løb Siv sig frem som den tiendehurtigte danske 15-årige pige nogensinde.

Sivs ældre søstre fulgte med i pauserne mellem deres spydkast. Her vandt mellemsøster Lykke, 17, for første gang over storesøster Liv, 19. Lykke har tidligere haft store vanskeligheder med at lande spyddet til gyldige forsøg i den teknisk svære disciplin, men denne gang landede hun samtlige sine seks forsøg korrekt, forbedrede sin personlige rekord hele fire gange, sluttede med et kast på 29.14 m. og vandt klassen for 18-19 årige suverænt. Eneste minus var, at hun manglede sølle 58 cm for at slå storesøster Livs bedste notering. Liv måtte denne gang nøjes med et kast på 26.18 m., men vandt alligevel guld som eneste deltager i U22-klassen.

Fem rekorder i seks forsøg på fire uger

Pinsedag vendte Siv tilbage og vandt igen guld, nu på sin sekundære distance, 800 m., men efter en helt ny taktik. Her lagde Siv ud i et rigtigt luskeløb med første runde på 70 sek., men sluttede af med et brag af en anden runde på 67 sek., forbedrede sin personlige rekord med næsten et sekund og vandt suverænt i 2:17.67 min., mere end et sekund foran sølvvinderen, selv om denne forbedrede sit personligt bedste med mere end to sekunder. Dermed nåede Siv op på fem personlige rekorder i seks starter på fire forskellige distancer på fire uger, alt fra 800 m til 5 km.

Hun hviler dog ikke længe, for allerede i morgen aften stiller hun igen op på favorit- og EM-distance, 1.500 m., ved indvielsesstævnet for Koldings nye atletikstadion skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse fra AK Heden.