6-dages tur til Prag den 6. – 11. august med Ældre Sagens lokalafdeling i Grindsted

Turen er aflyst på grund af for få tilmeldte.

Ældre Sagens lokalafdeling i Grindsted har i samarbejde med Ansager Turist arrangeret en 6-dages tur til Prag.

Dag 1: Afgang fra Lidi Grindsted kl. 07.00.
Vi kører gennem Tyskland og gør passende ophold undervejs. Vi kører til Potsdam, hvor vi skal på sightseeingtur både i bus og til bens. Her vil vi bl.a. se den russiske bydel og Schloss Sanssouci. Vi ankommer til vores hotel sidst på dagen.

 

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi mod Prag. Vi gør ophold i byen Lidice, som er symbol på 2. verdenskrigs grusomheder. Byen blev udslettet under krigen. En stærk oplevelse venter os. Turen går herefter videre til Prag, hvor vi bliver indkvarteret på Hotel Admiral http://www.admiral-botel.cz/, som er beliggende centralt i byen.

 

Dag 3
I dag vil bussen køre os til Borgområdet. Petrin højen passerer vi Strahov Stadion inden vi når Strahov-klosteret, som er vores første stop på borgen.

Herfra går vi gennem hele borgområdet og gør holdt ved alle de berømte og kendte steder, såsom Cernin-paladset, Schwarzenberg-Paladset, Ærkebiskoppens Palads inden vi går ind i borggårdene.

Herefter bevæger vi os ned til Lille-siden Maia Strana, hvor vi blandt andet ser den kendte John Lennon Wall, samt tøjtorvet, som har lagt plads til kendte filmoptagelser. Vi passerer Karlsbroen og gennem små gader og stræder bevæger vi os ind til Rådhuspladsen. Aftenen byder på folkoreaften med middag.

 

Dag 4
I dag skal vi besøge glasværket i Nizbor, hvor man fremstiller det berømte tjekkiske krystalglas. Her får vi en rundvisning på fabrikken og mulighed for køb af glas i den tilstødende butik. Herefter går turen mod den imponerende middelalderborg, Karlstejn, der er en af de største turistattraktioner uden for Prag. Ved borgens fod ligger den lille by, Karlstejn, som har mange butikker, boder og restauranter. På hjemturen kører vi i et naturskønt område langs Berounka floden. Tilbage i Prag bliver der mulighed for tid på egen hånd. Om aftenen sejler vi en tur på Moldua og aftensmaden nydes ombord.

 

 

Dag 5
Vi kører fra Prag til byen Krusovice , hvor vi besøger et bryggeri. Vi forsætter til Dresden, som næsten blev udslettet ved et bombeangreb i 1945. Bussen parkeres ved de berømte Brulske Terrasser ved Elbens bred. Først besigtiger vi den genrejste, imponerende Frauenkirche, efterfulgt af en spadseretur til de andre seværdige barokbygninger : Residensschloss, Ho fkirche, Zwinger og Semperoper.

 

 

Dag 6
Vi siger farvel til Dresden og kører mod Danmark med passende pauser og slutter dagen med aftensmad.

 

Pris: kr. 6150, – enkeltværelsestillæg kr. 1230,-

1 prisen er inkluderet: 1/1 pension på hele turen, buskørsel, hotelophold, udflugter, sejltur, entreer og guide, kaffe og rundstykker første dag til aftensmad sidste dag samt bidrag til rejsegarantifonden.

 

Tilmelding: På Ældre Sagens hjemmeside www.aeldresagen.dk/grindsted

eller til Ella Thomsen, ella.thomsen177@gmail.com, 31209831 hver tirsdag fra den 01.05.2022 med oplysning om: Navn, adresse, tlf.-/mobilnr . og e-mailadresse samt nærmeste pårørendes navn og tlf.-/mobilnr.

Bindende tilmelding senest den 01.07.2022.

 

Betaling opkræves af Ansager Turist.

 

Turhjælper: Ella Thomsen                                                                                                                                         Ret til ændringer forbeholdes.

 

Rejsedeltagere skal som udgangspunkt være selvhjulpne eller have en ledsager med.

Husk : Det blå EU -Sygesikringskort  , pas  samt rejse-og afbestillingsforsikring.

Turarrangør (medlem af Rejsegarantifonden – Reg. nr.: 2501) Ansager Turist – Rugvænget 13 – 6823 Ansager- tlf. 75297017 – ansagerturist@ansagerturist.dk– www.ansagerturist.dk